felfedes.hu

UFO-k, Földönkívüliek, Űrkutatás, Tudomány, Alternatív médiaoldal

Kezdőlap » A görbe erdő, amire senki sem talál magyarázatot

A görbe erdő, amire senki sem talál magyarázatot

Elképesztő látvány, és nincs rá tudományos magyarázat.

Furcsa jelenségnek lehetnek tanúi, akik a Gryfino közelében található erdőben járnak. A Lengyelország északnyugati részén fekvő település melletti fenyves ugyanis nem átlagos: a fák egy kis területen szabályosan, de elgörbült törzzsel nőnek. Mivel az anomália nem az egész erdőben van jelen, a természeti katasztrófák hatásai kizárhatók. Több elmélet is létezik a lehetséges okokat illetően, de eddig nem sikerült egyértelműen megállapítani, hogy az egyes fák törzse miért lett kampó alakú.

Mintha hosszú kampók alkotnák a fenyőerdő egy részét. Egyesek szerint valakik, valamilyen okból a fákat még csemetekorukban próbálták visszatartani a növésben, vagy el akarták téríteni a növekedési irányukat – az elmélet ingatag lábakon áll.

11427797_992903494075757_8830243552078753948_n

Mások úgy tartják, a különös jelenség oka a fenyőilonca: ez egy lepkefaj, amely a vezérhajtásra petézik, majd abból él. Ennek következtében a vezérhajtás elpusztul, így egy oldalhajtás kénytelen átvenni a szerepét.

Rovarokat és gombákat is gyanúsítottak már, de hivatalosan eddig egyik elméletet sem támasztották alá. Egyik-másik fa törzse egész nagy felülettel a földön fekszik, mások egész egyszerűen görbén nőttek. Van olyan törzs, ami kiemelkedik a földből, és csak néhány centivel felette hajlik el.

A sok kampós törzs között elszórtan található néhány normál alakú, egyenes fa is.

Ossza meg ismerőseivel!
Scroll Up