felfedes.hu

UFO-k, Földönkívüliek, Űrkutatás, Tudomány, Alternatív médiaoldal

Kezdőlap » A voronyezsi “látogatás”

A voronyezsi “látogatás”

1989. szeptember 21-e és október 2-a között Voronyezs bal parti városrészében többször figyeltek meg “repülő csészealjak” mozgását és földre szállását. Az első tanúk a helyszínül szolgáló park melletti 33. számú iskola diákjai voltak, de később felnőttek is jelentkeztek. Többen rajzokat készítettek a ;”látogatókról” és járművükről, de fényképezőgép sajnos egyszer sem volt kéznél.

theyarecoming-felfedes.hu

A vendégek és járműveik formája nagyon hasonló volt azokhoz, amilyeneket 1989. júniusának elején a Vologa-i terület Konancevo falujának lakói láttak. A csészealjak lábai nyomott hagytak a talajban. A horpadások átmérője 25-30 centiméteres, mélysége 20-25 centiméternyi. A lelkes helyi kutatók ennek alapján 11 tonnányira becsülték a járműtömeget: ellipszis alakú, 15 x 6 méteres “űrhajóról” van szó.

A nyomokban a sugárzásmérő műszerek a környékre jellemző 10-15 mikroröntgennyi háttersugárzás helyett 30-37 mikroröntgennyi gammasugárzást mértek. Ez a tény elég volt ahhoz, hogy az illetékesek komolyan vegyék az esetet, a belügyminisztérium és a KGB helyi szervei is bekapcsolódtak a vizsgálatba, bizottságot szerveztek, amelynek létrehozásában tevékeny részt vállalt Viktor Altaszov tanácselnök és helyettese, Alekszandr Capin.

good-forest-reflection.jpg-large-felfedes.hu

A szemtanú gyerekek, akiknek az eseménydús napokban fontosabb volt a megfigyelés, mint az iskola, s akik részletesen tájékoztatták az APN, a Komszomolszkaja és a Moszkovszkije Novosztyi újságíróit is, elmondták, hogy az általuk látott jármű közepén nyitható fedőlap van, amelyen éppen kifért a mintegy 3 méter magas utas.

A kiszállást megelőzően a csészealj a talajtól mintegy fél méternyire lebegő helyzetet vett fel, majd kiengedte a lábait. Az “űrhajós” nehézkesen járt, nyaka nem volt, félkőr alakú feje földön kívüli lény is megjelent, körbejárták az űrhajót, ellenőrizték, máskor olyasmit csináltak, mintha mintát vettek volna a talajból.

12637614_f1024-felfedes.hu

Atlaszov tanácselnök állítja: egy felnőtt meg tudja állapítani, hogy mikor hazudnak a gyerekek. Ő hisz nekik. Szemtanúként jelentkezett Szergej Matvejev rendőrhadnagy, aki mintegy öt másodpercen keresztül látta a 200 méter magasan repülő fényes, 15 méter átmérőjü gömböt. Elöljárói nagy figyelemmel hallgatták beszámolóját, mint ahogy hittek annak a hét hölgynek is, akik további részleteket meséltek. Voronyezsben állítják, nem “salemi boszorkányok” rémtörténeteiről van itt szó.

A helyi egyetem fizikaprofesszora kifejtette, ha léteznek földön kívüli lények, és valóban a naprendszeren kívüli távoli világból érkeztek hozzánk, akkor a fizikusok derűlátóak lehetnek. Ez ugyanis azt jelentené, hogy felül kell vizsgálni a relativitáselméletből fakadó következtetéseket, vagyis létezik egy olyan fizika, amelyről még semmit sem tudunk. Igaz, ezzel a professzor nem cáfolt és nem bizonyított semmit.

H10_Sky_Scanning_W3_-felfedes.hu

Ultimátum a világűrből

Az UFO-láz tovább tartott és tart ma is a Szovjetunióban. Október végén a Japán-tengerben fekvő legtávolabbi szovjet sziget, Sikotan lakói este kilenctől csaknem éjfélig láthattak egy ellipszis alakú, furcsa, karmazsinvörös felhőt, amelynek erős fénye szinte vakított. A legélesebb szemű megfigyelők gömb alakú fekete foltot, magot is láttak a felhő közepében. A jelenség kilométernyi magasságban vonult a sziget fölött. Az itt működő lokátor erős avarokat jelzett ugyanebben az időben. Valamivel korábban az “Egvekinot” hajó legénysége és a Kunasir-sziget kikötőjének dolgozói látták ezt a felhőt.

Forrás: ufoszov.tripod.com

Ossza meg ismerőseivel!
Scroll Up