felfedes.hu

UFO-k, Földönkívüliek, Űrkutatás, Tudomány, Alternatív médiaoldal

Kezdőlap » Az örökké égő lámpás

Az örökké égő lámpás

A világ több pontján találtak olyan égő lámpást a középkorban, amely tüzelőanyag nélkül égett. Ezeket sírkövekbe zárták, valószínűleg azért, hogy mutassák az elhunytaknak a túlvilágra vezető utat. Évekkel később felnyitottak néhány ilyen sírkövet és a lámpások még mindig égtek. A babonás emberek nagyon megijedtek, hiszen nem értették a jelenséget. Ők megsemmisítették az összes ilyen lámpást, és szemfényvesztéssel vádolták a pogány papokat, vagy nem voltak hajlandóak elhinni, hogy ilyesmi létezhet. A legtöbb babonás ember, természetesen, azonnal a Sátánt sejtette a jelenség hátterében.

11535717_997745853591521_1503402604968158764_n

Más elméletek szerint a héber közösségek felfedezték és megőrizték elektromosságot. Az egyik történet például arról szól, hogy Jechiele, egy francia rabbi birtokolt egy olyan lámpást, ami mindenféle tüzelőanyag vagy kanóc nélkül égett.

Ez azért volt lehetséges, mert Jechiele feltalált egy speciális gombot, aminek lenyomásával elektromos áramot vezetett a fém ajtókopogtatóba. Amennyiben valaki megérintette volna akkor a kopogtatót, amikor a rabbi lenyomta a gombot, akkor az illetőt áramütés érte volna.

Habár ma már a villamos energia szokványos dolog, az örökké égő lámpások létrehozására irányuló kísérletek mind elbuktak, tehát a jelenségre még mindig nincs magyarázat.

Ossza meg ismerőseivel!
Scroll Up