felfedes.hu

UFO-k, Földönkívüliek, Űrkutatás, Tudomány, Alternatív médiaoldal

Kezdőlap » 2040 utánra már nem érdemes tervezni, addigra elpusztul a ma ismert világ

2040 utánra már nem érdemes tervezni, addigra elpusztul a ma ismert világ

Az emberiség egyre többet zabál. Nemcsak azért, mert folyamatosan növekszik a bolygónk lakossága, hanem azért is, mert az egyes országok gazdasági fejlődésével a lakók szokásai is átalakulnak: egy emberre vetítve is egyre nő az élelmiszer-fogyasztás.

Közben viszont az élelmiszeriparunk egyre sebezhetőbb, hiszen az emberiség nincs kellően felkészülve a klímaváltozás okozta kihívásokra. A biológusok évek óta arról beszélnek, hogy az éghajlatváltozás miatt egy csomó növény termőterülete és sok állat élettere alapvetően megváltozik vagy eltűnik, ez pedig az emberek élelmezésére is komoly hatással lesz.

11707707_1006975366001903_8000222894806592956_o
A cambridge-i Anglia Ruskin Egyetem kutatói most lemodellezték, hogy ha a jelenlegi trendek folytatódnak, és semmit nem teszünk a tragédia megelőzése érdekében, akkor

2040-re összedől az emberi társadalom.
A kataklizmát élelmiszerhiányok fogják okozni, amik az elkövetkező években egyre gyakoribbak lesznek, a harmincas évek végére pedig a bolygó jelentős részére kiterjednek majd. Ekkorra a világ élelmiszer-termelése és az élelmiszer-kereslet olyannyira elszakad egymástól, hogy az már politikai és gazdasági rendszerek bukásához is vezethet.

Az Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Világszervezet (Food and Agriculture Organization = FAO) előrejelzése szerint 2050-re meg kell duplázni a világ jelenlegi élelmisztertermelő-kapacitását, ahhoz, hogy ki tudjuk elégíteni a növekvő igényeket. A klímaváltozás miatt a jövőben azonban inkább a kapacitáscsökkenés a valószínűbb forgatókönyv.

Forrás: 444.hu

Ossza meg ismerőseivel!
Scroll Up