felfedes.hu

UFO-k, Földönkívüliek, Űrkutatás, Tudomány, Alternatív médiaoldal

Kezdőlap » Ha az UFO-kat irányító idegen lényekről beszélünk, akkor felejtsük el a kicsi zöld emberkéket

Ha az UFO-kat irányító idegen lényekről beszélünk, akkor felejtsük el a kicsi zöld emberkéket

Könnyen lehetséges ugyanis, hogy azok inkább medúzákra hasonlítanak, akiknek az alsó fele narancssárga színben pompázik.

Maggie Aderin-Pocock állítása szerint – aki műholdakért felelős kormányzati tanácsadóként dolgozik – nagy a valószínűsége annak, hogy létezik az emberen kívül élőlény a galaxisban, viszont az jóval idegenebb a mi fajunktól, mint ahogyan azt mi el tudnánk képzelni.

Semmiképpen nem hasonlítanak a kis zöld emberkékre, akiket a hollywoodi rendezők oly szívesen húznak elő hasonló témájú filmek forgatásakor, hanem inkább emlékeztetik az embert egy focipálya méretű medúzára, hagyma alakú nyúlvánnyal és narancssárga színű alhassal illetve hátsóval.

Az idegenek valószínűleg nem szén, hanem szilícium alapú élőlények, ellentétesen az általunk eddig ismert életformákkal. Képesek táplálékként a „bőrükön” keresztül felszívott fényt felhasználni, illetve azokat a vegyszereket elfogyasztani, amelyek az óriási szájukon keresztül juttatnak be szervezetükbe. Lehetséges az is, hogy a „beszédük” fényimpulzusú kommunikáció. Attól függetlenül, hogy medúzára emlékeztető az alakjuk, nem vízben, hanem egy Jupiter-szerű bolygó atmoszférájában élnek, ahol lebegve közlekednek.

Narancssárga altestük valószínűleg álcázásra szolgál, így tudnak megszökni a ragadozók elől, a nyúlvány pedig arra képes, hogy kieressze és beszívja a gázt, vagyis egy ballonhoz hasonlóan tudják irányítani azt, hogy milyen magasságban lebegjenek.

Dr. Aderin-Pocock inspirációját azokból az óceánok mélyén élő furcsa lényekből nyeri, amelyeket csupán nemrégiben fedeztek fel. A kutató a saját E.T.-jét a következőképpen magyarázza: “A képzeletünket nyilvánvalóan korlátozza az, amit magunk körül látunk, és az a feltételezés, hogy az élet csak ott fejlődhet ki, ahol víz is van, illetve hogy az mindenféleképpen szén alapú. A kutatók azonban egy ideje már játszadoznak a szilícium-alapú életformák létezésének gondolatával, amelyek olyan bolygókon és olyan körülmények között fejlődhettek ki, amely a miénktől nagymértékben eltér. Az én véleményem szerint az idegenek nem humanoidok. Szilícium alapúak és sokkal inkább hasonlítanak a medúzákra, mint a sci-fi filmekben látott kicsi zöld és szürke emberkékre.”

Annak ellenére, hogy ezek a lebegő medúzák elméletileg létezhetnek, kicsi az esélyünk arra, hogy kapcsolatba is lépjünk velük. Igaz, hogy csupán a mi galaxisunkban több milliárd bolygó kering, azonban nagyon kevés köztük az olyan, mely bármilyen életformának is kedvezhet. Ha még ki is fejlődött valamilyen életforma egy arra alkalmas bolygón, nem feltétlenül elég intelligens ahhoz, hogy kommunikálhasson velünk. Sőt, még ha képes is arra, hogy felvegye velünk a kapcsolatot, nagyon kicsi az esélye, hogy ez a mi jelenünkben megtörténjen.

“Ha a mi intelligens idegeneink mondjuk a Föld dinoszauruszaival egy időben éltek, akkor az számunkra nem sok vigaszt jelent.” – mondta Dr. Aderin-Pocock. „A becslések szerint nagyjából négy intelligens idegen civilizáció található meg a galaxisunkban, akiknek módjában állna kommunikálni az emberekkel, ha akarnának.”

Ez a kommunikáció az űrön keresztül azonban embert és idegent próbáló feladatnak bizonyulna. A Voyager 1-es űrjármű például, amely 1977 óta utazik a naprendszerben fedélzetén a Föld bolygó üdvözletéről szóló üzenetekkel, még csak most fogja elhagyni a naprendszert és nekivágni a mélyűrnek.

A kis zöld emberkék azonban töretlen népszerűségnek örvendenek, hiszen például egy Angliában lefolytatott kutatás szerint az ottani lakosok 44%-a állította nagy határozottsággal azt, hogy létezik idegen életforma. Sőt, ezen emberek egyharmada nem is elégszik meg ezzel a biztos tudattal, hanem határozottan állítja, hogy az emberiségnek aktívan kell próbálkoznia felvennie a kapcsolatot a legközelebbi E.T. populációval.

Ossza meg ismerőseivel!
Scroll Up