felfedes.hu

UFO-k, Földönkívüliek, Űrkutatás, Tudomány, Alternatív médiaoldal

Kezdőlap » A német vonatokon a reklámok hamarosan az utasok fejében szólalnak meg (videóval)

A német vonatokon a reklámok hamarosan az utasok fejében szólalnak meg (videóval)

A német Sky vasúttársaság olyan technológiát fejlesztett ki, amivel a reklámokat, a szerelvények ablaküvegein át, egyenesen az utasok fejébe közvetíthetik.

A fejüket az ablakra támasztó utasoknak olyan élményben lesz része, mintha a reklámok saját fejükben szólalnának meg, első körben arra ösztönözve őket, hogy töltsék le a Sky Go alkalmazást.

11722453_1011794745519965_6760812354024370772_o

Az újítás egy olyan csontvezető technológiát használ, amilyet a hallókészülékekben, a fülhallgatókban vagy újabban a Google Glass headseteknél alkalmaznak. Lényege, hogy a hangot a koponyán átvezetett vibrációk segítségével juttatja el a fülig.

A Beszélő Ablak elnevezésű kampányhoz készített promóciós videó elmagyarázza, hogy „a fáradt ingázók gyakran fejüket az ablaknak támasztva pihennek utazás közben, amikor is hirtelen arra lesznek figyelmesek, hogy egy hang a fejükben beszél hozzájuk. Az üzenetet senki más nem hallja.”

„Amennyiben a Sky Deutschland ügyfelei egyetértenek, az új médium alkalmazását minél előbb elkezdjük,” nyilatkozta Ulf Brychcy, a vasúttársaság reklámügynökségének szóvivője.

„Sokan nem szeretik a reklámokat, de ez teljesen új technológia. Lehet, hogy nemcsak reklámra fogjuk használni, hanem mondjuk zenére, szórakoztatásra, utazási információkra, időjárás jelentésre és sorolhatnánk.”

A Sky Deutschland elmondása szerint még nem született döntés a kampány elindításáról.

Időkjelei: Az elmúlt években egyre több olyan technológiai újításról hallunk, amelyek mintegy „Isten hangját” utánozva, egyenesen az emberek fülébe vagy fejébe közvetítenek mások által nem észlelhető üzeneteket. Az alábbi cikk, illetve a fenti videó is egy ilyen módszert mutat be.

Beszélő ablaküveg – SkyGo Talking Window:

[embedplusvideo height=”400″ width=”600″ editlink=”http://bit.ly/1HYEkez” standard=”http://www.youtube.com/v/G64IKWkZ-b8?fs=1″ vars=”ytid=G64IKWkZ-b8&width=600&height=400&start=&stop=&rs=w&hd=0&autoplay=0&react=1&chapters=&notes=” id=”ep9029″ /]

Ossza meg ismerőseivel!
Scroll Up