felfedes.hu

UFO-k, Földönkívüliek, Űrkutatás, Tudomány, Alternatív médiaoldal

Kezdőlap » Több milliós menekültáradat fenyeget Ukrajna felől is

Több milliós menekültáradat fenyeget Ukrajna felől is

Figyelmeztetnek a veszélyre

A Financial Times arra figyelmeztet, hogy Európa az utóbbi hónapban szinte kizárólag Görögországra összpontosított, pedig Ukrajna felől, jóformán észrevétlenül még sokkal nagyobb gond fenyeget.

11267406_1011799462186160_5612420262965878924_o

Ha a hatalmas adósságok folytán netán összeomlik az ukrán gazdaság, akkor az akkora menekülthullámot válthat ki, amely mellett eltörpül a Földközi-tengeri áradat – írja a lap.

A bajok forrása az energia, de a megoldásnak sokkal szélesebb körűnek kell lennie. A szükséges szén és földgáz jelentős részét a belső helyzet miatt külföldről kell megvenni, ami csak növeli a tartozásokat, jóllehet az ukránok már most sem tudják törleszteni a részleteket.

A kormány állítólag már közel jár ahhoz, hogy bejelentse a csődöt. Akkor pedig nincs újabb kölcsön és leállnak az új beruházások, amelyek már most is csupán feltartóztatni képesek a visszaesést. De ezen túlmenően ezreket kényszerítene arra, hogy átlépjék a hosszú és erősen áteresztő magyar, román, szlovák és lengyel határt.

El lehet képzelni, milyen pánikot és káoszt váltana ki Európában a tömeges kivándorlás. A kiúthoz mindenképpen rendezni kell az adósságok kérdését és meg kell akadályozni, hogy Ukrajna tönkre menjen. Nem szabad, hogy az ország lefelé tartó spirálba kerüljön, miközben 45 millió lakosával csupán pár száz kilométerre van Budapesttől és Varsótól.

Forrás: 168ora.hu

Ossza meg ismerőseivel!
Scroll Up