felfedes.hu

UFO-k, Földönkívüliek, Űrkutatás, Tudomány, Alternatív médiaoldal

Kezdőlap » A CIA az időjárást is felügyelné

A CIA az időjárást is felügyelné

A CIA nem csak az idegen hatalmak és a terrorszervezetek tevékenysége iránt érdeklődik: a meteorológia is nagyon izgatja őket.

Egyesült Államok Központi Hírszerző Ügynöksége, a CIA az esőcsinálók nyomdokaiba lépne. Mint kiderült, Langley szakemberei komolyan vizsgálják az időjárás befolyásolásának lehetőségeit; céljuk a klímaváltozás hatásainak enyhítése.

11741179_1012955738737199_1099601088973597338_o

A Mother Jones beszámolója szerint a CIA egy 630 ezer dolláros költségvetésű geoengineering-kutatás egyik fő finanszírozója. A fiatal tudományág célja, hogy kísérleti technikákkal megpróbálja befolyásolni a Föld éghajlatát. A tanulmány megrendelője a National Academy of Sciences nevű nonprofit társaság, az amerikai kormány egyik fő tanácsadó szervezete volt; a teljes jelentés jövő őszre készülhet el.

A kutatás során két fő területre: a „napsugárzás-menedzsmentre” (solar radiation managemen, SRM) és a „szén-dioxid eltávolításra” (carbon dioxide removal, CDR) fókuszáltak. Előbbi lényege, hogy a kutatók különféle anyagokat juttatnak az atmoszférába azért, hogy enyhítsék a Nap infravörös sugárzását – utóbbi pedig éppen az, aminek hangzik: célja, hogy különféle megoldásokkal csökkentse a levegő széndioxid-koncentrációját.

Egyelőre nem tudni, miért áll érdekében a CIA-nak a klímaváltozással kapcsolatos kutatások pénzelése. Az ügynökség már korábban is végzett érdekes „környezeti kutatásokat”: 1950-ben állítólag egy egész francia falut etettek meg LSD-vel turbózott élelmiszerekkel.

Ossza meg ismerőseivel!
Scroll Up