felfedes.hu

UFO-k, Földönkívüliek, Űrkutatás, Tudomány, Alternatív médiaoldal

Kezdőlap » Drónokkal robbanthat az Iszlám Állam

Drónokkal robbanthat az Iszlám Állam

Tömegrendezvényeken, focimeccseken és fesztiválokon támadhat az Iszlám Állam saját készítésű, robbanóanyaggal megpakolt drónjaival.

11231866_1019519201414186_4418088750881901802_o

Drónokat vethetnek be az Iszlám Állam szélsőségei támadásaik során, legalábbis ettől tart a brit hírszerzés. A távolról irányítható, pilóta nélküli repülőkhöz ugyanis könnyen és olcsón lehet hozzájutni, ha pedig robbanóanyaggal is felszerelik, a következmény beláthatatlan lenne.

Bevetik a drónhadsereget

Az MI5 úgy véli, az ISIS már teszteli, pontosan mennyi bombát tudnak felszerelni egy drónra. Rajban haladva pedig ennek akár többszörösével is támadhatnak egyetlen helyszínen.

Az Iszlám Állam követői állítólag tömegrendezvényeken: futballmérkőzésen és fesztiválokon vetnék be a drónhadsereget,
hogy minél nagyobb pusztítást tudjanak eszközölni. Az ISIS évek óta megszállottja egy, a World Trade Center támadásához hasonló tömegmészárlásnak: ehhez hasonlót kísérelnének majd meg az egyidőben bevetett drónok összehangolt támadásával.

Többek szerint annak is fennáll a veszélye, hogy a feltűnés kerülése érdekében saját gyártású drónokat használnak,
melyeket a fekete piacról beszerzett katonai fegyverekkel szerelnének fel.

Nem alaptalan az aggodalom

A terrorelhárítás félelme nem alaptalan, a Daily Mail jelentése szerint csak az elmúlt egy évben hat olyan esetről számoltak be a brit repülőterek, amikor épphogy elkerültek egy végzetes ütközést a légtérben tartózkodó drónok miatt.

Az apró repülőket ráadásul nem nehéz bejuttatni egy focimeccsre sem: az Európa Bajnokság októberi Szerbia-Albánia mérkőzésén egy albán zászlóval megtüzdelt drónot reptetettek a tömegbe, a szerb szurkolók nem kis felháborodására.

Ossza meg ismerőseivel!
Scroll Up