felfedes.hu

UFO-k, Földönkívüliek, Űrkutatás, Tudomány, Alternatív médiaoldal

Kezdőlap » Orosz stratégiai bombázók közelítették meg az Egyesült Államokat – üzentek is

Orosz stratégiai bombázók közelítették meg az Egyesült Államokat – üzentek is

Jelképesen július 4-én az amerikai függetlenség napján négy orosz Tu-95-ös stratégiai bombázó repülőgép mintegy 60 kilométerre közelített meg Alaszkát és a kaliforniai partokat – írja a Washington Free Beacon. A nehézbombázók legénysége üzent is az amerikaiaknak a vészhelyzeti frekvencián. “Jó reggelt amerikai pilóták, azért vagyunk itt, hogy gratuláljunk a függetlenség napja alkalmából” – szólt az amerikai lapok szerint gúnyos, fenyegető üzenet.

11224201_1019521241413982_648811281235920584_o

Az orosz repülőgépek “elfogására” Kaliforniából két F-15-ös, Alaszkából két F-22-es vadászgépet küldtek. Az Észak-amerikai Légvédelmi Parancsnokság (NORAD) szóvivője nem közölte, hogy pontosan milyen távolságra közelítették meg a nehézbombázók az amerikai partokat. A hivatalos tájékoztatás szerint az orosz repülőgépek nem sértették meg az amerikai légteret.

Az oroszok nem kommentálták a történteket. Az amerikai légvédelem szerint évi átlag öt ilyen eset történik, szóval ez nem egyedi. Arról, hogy az amerikai légierő szokott-e közel repülni az orosz partokhoz, titoktartásra hivatkozva nem nyilatkoztak.

Nem ez volt az első orosz látogatás az amerikaiak nemzeti ünnepén. 2012-ben szintén ezen a napon két Tu-95-ös közelített az amerikai partokhoz.

Forrás: oroszhirek.hu

Ossza meg ismerőseivel!
Scroll Up