felfedes.hu

UFO-k, Földönkívüliek, Űrkutatás, Tudomány, Alternatív médiaoldal

Kezdőlap » Washington munkahelyteremtésként tekint a háborúra

Washington munkahelyteremtésként tekint a háborúra

Az Egyesült Államoknak újabb nagy fegyverüzletet sikerült összehoznia az orosz veszélyre hivatkozva; Lengyelország épp az imént jelentette be, hogy megveszi a Raytheon Patriot rakétarendszerét. Ráadásul nem csak az amerikaiak gazdagodnak, az “orosz veszély” propaganda minden nyugati országnak hozzátesz valamit a költségvetéshez: a francia Airbus Group is az orosz veszélyre hivatkozva tud helikoptereket eladni Lengyelországnak. Ez összesen több mint 8 milliárd dollár bevételt jelent, ami még akkor is nyereséges befektetésnek tekinthető, ha nem csak egy üzlet lenne a sok közül: Victoria Nuland, az Egyesült Államok európai és eurázsiai ügyekért felelős külügyi államtitkára szerint Washington 5 milliárd dollárt költött “Ukrajna demokratizálására”.

patriot

Szergej Razumovszkij, az ukrán hírszerzés egykori tisztje 2013 augusztusában kiszivárogtatta az információt, hogy az Egyesült Államok mintegy kétezer zsoldost vont össze Bécs környékén, és a közeljövőben megkezdődhet Ukrajna destabilizálása. 2013 novemberében álcivil tüntetések kezdődtek Kijevben. December végére a civil ruhás tüntetők szakszerű utcai hadviselést folytattak a rendfenntartás ellen, eleinte helyben elérhető eszközökkel. Később “ismeretlen” mesterlövészek a tüntetőket és a rendőröket is lőni kezdték, így néhány nap leforgása alatt radikalizálták a tömeget, és mindkét oldalon előkerültek a fegyverek. A hazai szélsőjobboldal felfegyverzésével sikerült olyan helyzetet teremteni, hogy a kormánypárti politikusok nagy része elmenekült az országból. 2014 február végére, miután a parlament elleni támadást követően a kormány tagjai elmenekültek, nem maradt más a parlamentben, így az atlantista ellenzék elkezdett kormányként működni és törvényeket hoztak.

Elsőként feloszlatták a rendőrség különleges alakulatait, melyek fel tudtak volna lépni a Bécsből Kijevbe látogató zsoldosok ellen. Azt követően kiengedték a börtönökből az összes agitátort, akiket a kormány egy korábbi – sikertelen – puccskísérlet során juttatott börtönbe. Végül eltörölték a nyelvtörvényt, vagyis betiltották a kisebbségi nyelvek használatát. Mivel Ukrajna délkeleti megyéinek 60-90%-a (megyénként más arány) orosz, a délkeleti megyék lakossága nem ismerte el a puccsistákat legitim kormánynak.

Ez a konfliktus leglényegesebb vonása, mert az orosz többségi lakosságú megyék provokálásával alapozták meg a most nyélbe ütött fegyverüzletek nagy részét. A sarokba szorított orosz lakosság ugyanis kénytelen volt függetleníteni magát a kormánytól, ami betiltotta az orosz nyelv használatát. Biztos ami biztos alapon Kijev oroszellenes indulatoktól túlfűtött szervezetekkel (Jobb Szektor) töltötte fel a délkeleti régiók függetlenedésének elfojtására küldött alakulatokat. Tehát a szó szoros értelmében vett neonáci szervezeteket Kijev felfegyverezte, és ráuszította az orosz lakosságú területekre, ahol minden családban volt legalább egyvalaki, aki a Harmadik Birodalom fegyverei által vesztette életét. Kijev mindent megtett annak érdekében, hogy az orosz többségű területek függetlenedjenek, az orosz kormány pedig kénytelen legyen fellépni a határon túli orosz lakosság védelmében.

Ezzel előállt a mai helyzet: a nyugati sajtó szüntelenül terjesztheti a propagandát, miszerint orosz veszély van és fegyverkezni kell. Mint arra amerikai politikusok is rávilágítanak; ez egy befektetés, ami a propagandisták pénzelőinek nagyon megéri. Orosz veszély nélkül ugyanis nem lenne fegyverüzlet. A NATO az orosz veszélyre hivatkozva írta elő a tagállamoknak a védelmi költségvetés növelését. Németországnak már sikerült több száz tankot eladni. Most Lengyelország rakétarendszert és helikoptereket vesz, és ez csak a jéghegy csúcsa.

Marie Harf amerikai külügyi szóvivő a lengyel fegyverüzlet kapcsán kijelentette; “arra számítunk, hogy ez legalább 2,5 milliárd dollár exportterméket termel – ami azt jelenti, hogy a hazai amerikai munkahelyeket támogatjuk és gyártókapacitásunkat növeljük.” Tehát az amerikai külügyi szóvivő szavai is mutatják, Washington az orosz veszéllyel akar munkahelyeket teremteni. Ahogy korábban Ron Paul is rámutatott, ez egy befektetés. A propagandakiadás a befektetett összeg, az eladott fegyverek ára a profit.

Forrás: hidfo.ru

Ossza meg ismerőseivel!
Scroll Up