felfedes.hu

UFO-k, Földönkívüliek, Űrkutatás, Tudomány, Alternatív médiaoldal

Kezdőlap » A Föld az űrből (Earth From Space) – Teljes magyar nyelvű dokumentumfilm

A Föld az űrből (Earth From Space) – Teljes magyar nyelvű dokumentumfilm

Egy káprázatos dokumentum film, amit mindenki nézzen végig aki teheti. Nem fogja senki megbánni. Jó szórakozást kívánunk hozzá!

Számos tudós és filozófus írta már le a Földet egyetlen hatalmas érző, lüktető élőlényként, s a legmodernebb távérzékelési és képalkotó eljárásoknak köszönhetően ez a benyomásunk most még erősebbé válhat. A film műholdak által készített – és egy vadonatúj eljárással látványos számítógépes grafikákká alakított – felvételein többek közt szemtanúi lehetünk, hogy az amazóniai esőerdő hogyan “lehel” új életet a légkörbe; hogy az atmoszferikus villamos kisülések miként hoznak létre új létfontosságú, életadó tápanyagokat; és hogy a Föld forgó magja miként von életmentő védőpajzsot bolygónk köré.

905761_1025983120767794_9038498284257145338_o

Mi tartja működésben a Föld élővilágát? Mi köze egy ausztráliai erdőtűznek egy kínai monszunhoz? Milyen szerepet játszanak a pusztító viharok a Föld egyensúlyának megőrzésében? Az ilyen és ezekhez hasonló kérdések a tudósok minden erőfeszítése ellenére sokáig megválaszolatlanok maradtak, most viszont gyökeresen megváltozott a helyzet: Amióta műholdak százai figyelik bolygónkat minden másodpercben, a szakembereknek alkalmuk nyílik élő, organikus egészként tekinteni a Földre, s átfogóan tanulmányozni azokat a folyamatokat, melyeknek eddig csak az egyes részleteit sikerült kikutatni.

A soha nem látott felbontású műholdfelvételeknek köszönhetően a Nat Geo sorozata egyedülálló időjárási események, ritka, megmagyarázhatatlannak tűnő természeti jelenségek és titkos, a földi életet fenntartó mozgatóerők titkát kutatja, s kapcsolatot keres olyan, egymástól – földrajzi és fizikai értelemben egyaránt – távolinak tűnő dolgok között, mint a hurrikánok, monszunesők, tenger alatti vulkánok, homokviharok és erdőtüzek.

A műsorban legyen tanúja, hogy a tenger alatti vulkánok miként járulnak hozzá a Föld kérgének megújulásához; csodálkozzon rá, hogy míg a hurrikánok az óceánok “hőleadó szelepeiként” működnek, a szélsőséges monszunok hűtő szerepet töltenek be a kiégett, szomjazó szárazföldek felett; figyelje meg, hogy a sivatagos régiók homokviharai miként terítik be tápanyaggal az egész Földet; kövesse nyomon, hogy az élővilág miként hódítja vissza a villámcsapások okozta erdőtüzek által élettelenné tett területeket; és fedezze fel, hogy a csapdába esett gázok miként alkotnak Földünk körül nélkülözhetetlen védőburkot – azaz csodálkozzon rá azokra a komplex, a földi élet számára elengedhetetlen folyamatokra, melyek annyira kiterjedtek és annyira behálózzák bolygónkat, hogy csak “kettőt hátralépve”, az űrből láthatóak!

Videó:
[embedplusvideo height=”400″ width=”600″ editlink=”http://bit.ly/1K3Y9hz” standard=”http://www.youtube.com/v/ab48glyA1Wk?fs=1″ vars=”ytid=ab48glyA1Wk&width=600&height=400&start=&stop=&rs=w&hd=0&autoplay=0&react=1&chapters=&notes=” id=”ep4827″ /]

Ossza meg ismerőseivel!
Scroll Up