felfedes.hu

UFO-k, Földönkívüliek, Űrkutatás, Tudomány, Alternatív médiaoldal

Kezdőlap » Valósággá válhat egy Oroszország–NATO-háború

Valósággá válhat egy Oroszország–NATO-háború

Nagyon is valós a lehetősége annak, hogy a jövőben kitör egy háború Oroszország és a NATO között – lényegében ez olvasható ki a londoni székhelyű European Leadership Network (ELN) nevű think-tank tanulmányából, amiről az Independent brit lap számolt be.

Az ELN tanulmányának szerzői a múlt évben, mindkét fél által tartott hadgyakorlatok jellegét és az azokon részt vevők számát vizsgálva jutottak erre a következtetésre.

9156363_0675029a700807973ee94fd89d362ccf_wm

Az ELN elemzésében két hatalmas hadgyakorlatot említ. Oroszország idén márciusban 80 ezer katonáját trenírozta így, míg a NATO (22 országgal) júniusban 15 ezer katonát gyakorlatoztatott. Ami érdekes, hogy mindkét fél azt modellezte, mi történne, ha a másik fél megtámadná. Azaz Moszkva a NATO, a NATO pedig Oroszország elleni támadást/védekezést gyakoroltatott a katonákkal.

Az AP-nek nyilatkozva az ELN igazgatója és a tanulmány egyik szerzője, Ian Kearns azt mondta: a történelem tele van olyan példákkal, amikor a vezetők azt hiszik, hogy ellenőrzésük alatt tudják tartani az eseményeket, de eljön az a pillanat, amikor az események túllépnek rajtuk.

Az is figyelemreméltó a tanulmány szerint, hogy a szemben álló felek számára melyek az érzékeny pontok, ez pedig kiderül a gyakorlatozásokból. A NATO Lengyelországban és a balti államokban, míg Oroszország a Krímben és az észtekkel, lettekkel közös határszakaszon végeztetett hadgyakorlatokat.

Forrás: index.hu

Ossza meg ismerőseivel!
Scroll Up