felfedes.hu

UFO-k, Földönkívüliek, Űrkutatás, Tudomány, Alternatív médiaoldal

Kezdőlap » Rendkívüli állapotot hirdettek a migránsok miatt Macedóniában

Rendkívüli állapotot hirdettek a migránsok miatt Macedóniában

Rendkívüli állapotot hirdettek Macedóniában, mert a rendőrség és a katonaság nem tud megbirkózni az országba érkező menekültáradattal. A Szalonikiből Szkopjéba tartó vonatokat több ezer migráns tartóztatta fel.

A macedón kormány kihirdette a rendkívüli állapotot a balkáni országba érkező illegális bevándorlók miatt.

11899839_1034926016540171_7886487923123710447_o

A szkopjei sajtó beszámolói szerint a macedón rendőrség és katonaság a macedón–görög határszakaszon járőrözik, ahol megpróbálják megakadályozni a migránsokat abban, hogy bejussanak az országba. A tudósítások szerint több ezer migráns rekedt a határsávban, mert nem sikerült átjutniuk Macedóniába.

Feltartóztatott vonatok

Ezzel egy időben több ezer migráns tartóztatta fel a Szalonikiből Szkopjéba tartó személy- és teherszállításra használt vonatokat. Ezt a vasútvonalat használja a legtöbb migráns arra, hogy Görögországból Macedóniába, majd onnan Szerbiába jusson. A legtöbben azért választják a vasutat, mert a vonatjegyek jelentősen olcsóbbak a buszjegyeknél vagy a taxisok fuvardíjainál.

A macedón–görög határ melletti Gyevgyelija városkában naponta több mint ezren próbálnak meg feljutni a szerelvényekre,
az utóbbi napokban többször is összeütközések voltak a migránsok között, a helyekért folytatott tusakodásban többen is megsérültek. Mivel kevés a vasúti vagon, Szkopje a szomszédos országoktól kért segítséget, eddig azonban egyik kormány sem válaszolt.

Szíriából indul a többség

Csak az utóbbi egy hónapban majdnem 39 ezer migránst regisztráltak Macedóniában, többségük Szíriából indult útnak. A hivatalos adatok szerint mintegy kétezer migráns lépi át mindennap a görög–macedón határt, ahonnan Szerbiába, majd Magyarország és más európai uniós országok felé folytatják útjukat.

Forrás: origo.hu

Ossza meg ismerőseivel!
Scroll Up