Home » Az idegenek már kereshetnek minket

Az idegenek már kereshetnek minket

A Nature most megjelent számában kutatók kifejtik, hogy az élet keresését olyan bolygókra kellene szorítanunk, amelyről a mi planétánk Nap előtti elhaladását is meg lehet figyelni – ezzel ugyanis növelnénk az esélyét annak, hogy valóban észrevegyenek bennünket.

René Heller, a Max Planck Intézet naprendszerkutató csoportjának tagja úgy véli, hogy az olyan exobolygók után kellene kutatnunk, amelyeken az esetleg előforduló értelmes élet képviselői képesek megfigyelni bennünket – olvasható a Nature tudományos folyóirat weboldalán.

image_1864_1e-Kepler-186f

A „szuperföldnek” titulált HD 40307g csillaga lakható zónája közepén kering. Távolsága „csak” 42 fényév, így egyszer talán távcsöveinkkel is megpillanthatjuk a felszínét.

A Föld ugyanis egy olyan bolygó, amelyről már a Nap előtti elhaladásából megállapítható, hogy módosult légköre van, és az életről árulkodik –földönkívüli barátaink pedig, ha szintén élet után kutatnak, könnyedén észrevehetnek minket.

Módosítottuk a Föld légkörét

A Nap előtti áthaladásokból, úgynevezett tranzitokból a bolygó atmoszférájáról könnyen meg lehet állapítani, hogy kémiailag módosult a rajta élő emberek, állatok és növények jóvoltából. A hamiltoni McMaster Egyetem tudósai szerint a jövőbeni élet után kutató projekteknek a Földtől 1000 parszeknyire (azaz 3260 fényévnyire) található csillagokra kellene koncentrálniuk, amelyek körül potenciálisan életet hordozó bolygó is keringhet.

HD-40307-g

Szűk a keresztmetszet

Az elmélet jelentősen leszűkítheti azt a régiót, ahol érdemes az életet keresnünk, ugyanis a Föld Nap előtti tranzitja nagyon kis sávban látható csak a világűrből. Heller és a McMaster Egyetem asztronómusa, Ralph Pudritz átfésülte ezt a területet, és megállapította, hogy 82 a Naphoz hasonló csillag található benne. Mivel a kutatást csak a Hipparcos űrszonda adataira alapozva végezték, feltételezik, hogy a fel nem fedezett csillagokkal együtt ez a szám körülbelül tízezerre ugorhat.

Ha e csillagok valamelyike körül kering olyan bolygó, amelyen a miénkhez hasonló intelligens élet található, az idegenek már régen észrevehették, hogy a Föld lakható, és elkezdhettek jelezni felénk – amit mi még nem vettünk észre, hiszen nem kerestük a jeleiket.

science-fiction-aliens-scientists-space-astronomical-telescope-fantasy-1600x1200

Már kutathatnak utánunk

Abban a régióban, ahonnan a Földet megfigyelhetik, a legközelebbi csillag (egy fehér törpe), a Van Maneen-csillag. Egyelőre nem tudjuk, hogy keringenek-e körülötte bolygók, de ha igen, a mindössze négy parszeknyire lévő planétákról tökéletes rálátás lehet a Földünkre.

pizap.com14569172873885

„Ha bármilyen civilizáció túlélte a csillag pusztulását,

az könnyen megfigyelheti, ahogy a Napunk körül keringünk” – mondta el Heller.

Bár egyelőre a SETI nem készül ezekre a területekre szorítkozó kutatással, Pudritz azért megkezdte a K2, a Kepler űrtávcső missziójának adatait elemezni, hogy

olyan civilizációkat keressen, akik esetleg bennünket próbálnak elérni.Ha sikerül felébreszteni a gyanút, hogy valahol megpróbálnak jelezni az emberiségnek, biztosan több, nagy költségvetésű akciót állítanak majd rá az ügyre.

Forrás: origo.hu

 

Ossza meg ismerőseivel!

Szólj hozzá!

2 Hozzászólás "Az idegenek már kereshetnek minket"

Logosz
Üdv ! Ha nem is az összes, de már rengeteg faj meg is talált minket. Legyen az anyagi, asztrális vagy elementális faj. Ám akkora és olyan széles a lét paletta és az idő-tér mérete és fejlődése, hogy nincs is szükség a kozmológiai egymásra találás materiális formájára, mely kifelé történik csupán. Én úgy látom, hogy az, amelyik keresi ezt a bolygót, ezen populációt a mostani idő ciklusban, az is már tud rólunk és közel áll sok olyan dolog felfedezéséhez, amihez mi sem jutottunk még el, de jó eséllyel hamarosan eljutunk, feltéve ha képes lesz az emberi faj tanulni és valós életszerű… Read more »
szati1

Nem ertem ezt a cikket! az idegenek megtalaltak minket.
uzenem a tudos uraknak, felesleges a felrevezetes, idegenek vannak, es itt vannak. Ezt nem hiszem hanem tudom, ketseg sincs feloluk.

wpDiscuz
Scroll Up