felfedes.hu

UFO-k, Földönkívüliek, Űrkutatás, Tudomány, Alternatív médiaoldal

Kezdőlap » Az idegenek már kereshetnek minket

Az idegenek már kereshetnek minket

A Nature most megjelent számában kutatók kifejtik, hogy az élet keresését olyan bolygókra kellene szorítanunk, amelyről a mi planétánk Nap előtti elhaladását is meg lehet figyelni – ezzel ugyanis növelnénk az esélyét annak, hogy valóban észrevegyenek bennünket.

René Heller, a Max Planck Intézet naprendszerkutató csoportjának tagja úgy véli, hogy az olyan exobolygók után kellene kutatnunk, amelyeken az esetleg előforduló értelmes élet képviselői képesek megfigyelni bennünket – olvasható a Nature tudományos folyóirat weboldalán.

image_1864_1e-Kepler-186f

A „szuperföldnek” titulált HD 40307g csillaga lakható zónája közepén kering. Távolsága „csak” 42 fényév, így egyszer talán távcsöveinkkel is megpillanthatjuk a felszínét.

A Föld ugyanis egy olyan bolygó, amelyről már a Nap előtti elhaladásából megállapítható, hogy módosult légköre van, és az életről árulkodik –földönkívüli barátaink pedig, ha szintén élet után kutatnak, könnyedén észrevehetnek minket.

Módosítottuk a Föld légkörét

A Nap előtti áthaladásokból, úgynevezett tranzitokból a bolygó atmoszférájáról könnyen meg lehet állapítani, hogy kémiailag módosult a rajta élő emberek, állatok és növények jóvoltából. A hamiltoni McMaster Egyetem tudósai szerint a jövőbeni élet után kutató projekteknek a Földtől 1000 parszeknyire (azaz 3260 fényévnyire) található csillagokra kellene koncentrálniuk, amelyek körül potenciálisan életet hordozó bolygó is keringhet.

HD-40307-g

Szűk a keresztmetszet

Az elmélet jelentősen leszűkítheti azt a régiót, ahol érdemes az életet keresnünk, ugyanis a Föld Nap előtti tranzitja nagyon kis sávban látható csak a világűrből. Heller és a McMaster Egyetem asztronómusa, Ralph Pudritz átfésülte ezt a területet, és megállapította, hogy 82 a Naphoz hasonló csillag található benne. Mivel a kutatást csak a Hipparcos űrszonda adataira alapozva végezték, feltételezik, hogy a fel nem fedezett csillagokkal együtt ez a szám körülbelül tízezerre ugorhat.

Ha e csillagok valamelyike körül kering olyan bolygó, amelyen a miénkhez hasonló intelligens élet található, az idegenek már régen észrevehették, hogy a Föld lakható, és elkezdhettek jelezni felénk – amit mi még nem vettünk észre, hiszen nem kerestük a jeleiket.

science-fiction-aliens-scientists-space-astronomical-telescope-fantasy-1600x1200

Már kutathatnak utánunk

Abban a régióban, ahonnan a Földet megfigyelhetik, a legközelebbi csillag (egy fehér törpe), a Van Maneen-csillag. Egyelőre nem tudjuk, hogy keringenek-e körülötte bolygók, de ha igen, a mindössze négy parszeknyire lévő planétákról tökéletes rálátás lehet a Földünkre.

pizap.com14569172873885

„Ha bármilyen civilizáció túlélte a csillag pusztulását,

az könnyen megfigyelheti, ahogy a Napunk körül keringünk” – mondta el Heller.

Bár egyelőre a SETI nem készül ezekre a területekre szorítkozó kutatással, Pudritz azért megkezdte a K2, a Kepler űrtávcső missziójának adatait elemezni, hogy

olyan civilizációkat keressen, akik esetleg bennünket próbálnak elérni.Ha sikerül felébreszteni a gyanút, hogy valahol megpróbálnak jelezni az emberiségnek, biztosan több, nagy költségvetésű akciót állítanak majd rá az ügyre.

Forrás: origo.hu

 

Ossza meg ismerőseivel!

2 thoughts on “Az idegenek már kereshetnek minket

 • Nem ertem ezt a cikket! az idegenek megtalaltak minket.
  uzenem a tudos uraknak, felesleges a felrevezetes, idegenek vannak, es itt vannak. Ezt nem hiszem hanem tudom, ketseg sincs feloluk.

 • Üdv !

  Ha nem is az összes, de már rengeteg faj meg is talált minket. Legyen az anyagi, asztrális vagy elementális faj. Ám akkora és olyan széles a lét paletta és az idő-tér mérete és fejlődése, hogy nincs is szükség a kozmológiai egymásra találás materiális formájára, mely kifelé történik csupán.

  Én úgy látom, hogy az, amelyik keresi ezt a bolygót, ezen populációt a mostani idő ciklusban, az is már tud rólunk és közel áll sok olyan dolog felfedezéséhez, amihez mi sem jutottunk még el, de jó eséllyel hamarosan eljutunk, feltéve ha képes lesz az emberi faj tanulni és valós életszerű következtetéseket levonni az előidézett hibáiból.
  Legfeljebb a jelen földi kor és értelmi szinthez sorolt világok társadalmai keresgélnek, a mai társadalomhoz hasonlatosan vakon, esetleg ilyen olyan technikába bízva, hogy nosza, hátha látunk valamiféle életet valahol.

  A világmindenség akkora, hogy valószerűtlen lenne találomra keresgélni, nem beszélve az “idő”síkján lezajló, születő és elmúló kultúrákról.
  A keresgélés ezen formája még meddő is, ha még oda utazni és az ott talált eredményeket az indulás időpontjában létezőkkel vagy azt követőkkel nem oszthatják meg, mert ma ez a helyzet és ez is lesz, ameddig ezen úton marad az emberiség. A megoldás: éber tudat, mag és fonál.

  A keresgélés kifejezését azon materialista nézetű tudósnak csúfolt réteg terjeszti, aki csak a kütyük útján történő felderítés és kapcsolat teremtés módját fogadják el.

  A tudós-értelmiségi réteg az emberiség irányíthatóságát szolgálja, egyfajta tudatilag korlátozott hiarerchikus ego béklyó által, aminek egyenes útja a teljesítmény orientált, mindent kutató, feltáró, részeire bontó, bürokrata, mindent felélő egymáson áttaposó kifejlődése.

  Természetesen, minden populációban akadnak, akik ezt felismerik és leválnak ezen útról és saját útjukat kezdik járni.

  Az emberiség olyan összetett és kiterjedt jövőre vágyik, mely olyan jelenből ered, melynek probléma rendszerét képtelen még harmoizálni és kezelni.
  Ha ez a nézet és vágy globális méreteket ölt, jövője csak annyi, akár a haldokló utolsó pillantása a fejéből kifelé. Látja azt, ami magán kívül létezik, ám oda elérni már képtelen mert testének ciklusa, élethossza már lejárt.
  Valójában az efféle tudomány és céljai, csak kábítás, mely időt és lehetőséget csen el a tudat fejlődésétől.

  Az idegennek nevezett létformák már rég itt vannak és sajátos szempontjaik szerint tesznek, adnak és elvesznek.
  Folyamatos a jelenlétük!
  Nem beszélve az asztrális környezetünk kísérőiről, akik aztán végképp mellénk “élők” mellé vannak rendelve.
  S, ha már kísérik minden percünket, hamis azt állítani, hogy egyedül vagyunk vagy azt, hogy még nem találkoztunk “idegen” létformákkal.

  S, kár felháborodni, de azért, mert amit nem látnak egyesek, avagy képtelenek még megélni, megtapasztalni az még nem azt jelenti hogy nincs és nem létezik.

  Valójában kár leírni bármit is a miértekre és hogyanokra, ok és okozat rendszerre és a teremtés folyamatára.
  Az a tapasztalatom, hogy még a legbővebb tájékoztató jellegű leírás sem képes, sem meggyőzni, sem megértetni a lét értelmét és eredetét, mind addig, amíg az alany időről időre meg nem szerzi saját bőrén keresztül a szükséges megtapasztalást, mellyel azonosulni is tud.
  Megélés, megemésztés, s végül azonosulás nélkül minden olvasott sor, csupán egy levegőben lógó infó halmaz, amit természetesen rögzít a szellem, s melyből később életek múlva, ha kezd össze állni a kép felhasználhat és a helyére illeszthet.
  Még, ha látod is az égbe nyúló létrát és látsz is a magasban létrafokokat, te csak azokba tudsz kapaszkodni, amelyeket eléred.

  Nézem a cikket és látom már megint ezt a tudományos maszlagot az égitestekről és a lehet nem lehet idegen létformákról, meg hogy tudnak e rólunk stb. badarság.

  Látszik, hogy valami tudományos akárki készítette ezt, mert semmit nem tud, csak azt, amit korlátolt érzékeivel és technológiájával látni, mérni vél és amit a jelen kor tudományos szaktekintélyei piacra dobtak annak okán, hogy nevük, tekintélyük ne veszítsen értékén.
  Ez a múlandó egók játéka.
  Az égitestek valós szerepéről, hova tartozásáról, kapcsolat rendszeréről, ANYAGI alakot öltéséről, annak okáról, folyamatáról, fejlődéséről, az idő-és térbeli elhelyezkedésének ismeretétől is roppant távol állnak.
  Sajnos.
  Pedig az emlegetett és mindenféle címkékkel teletűzdelt, bemért, azonosított égitestek kapcsolatban állnak az összes létezőnek, élőnek, cselekvőnek nevezett létformával, az idő tér bármely egységét is nézzük.
  Majd, ha felismerik a kapcsolatot és jobban megismerik a magot saját magukban és a fonalat, mely elvezeti őket valós önvalójukhoz, nem tesznek fel ilyen meddő és gyermekded és pontatlan kérdéseket, kijelentéseket bagatel népszerűség érdekében. Természetesen minden okkal történik.

  Csak nézek azokra, akik a tudomány zászlaja alatt próbálkoznak. Ők a technikájuk által tesznek utazást és hasonlóan ismerkednek a mindenség még ismeretlenjével, s valami oknál fogva szükségét érzik a dolgok felcímkézésére, holott semmin nem szerepel címke és semmit nem is ismernek meg különösebben.
  Kész vicc ez az egész.
  A tekintély elvűség, az ego és az ebből fakadó arrogancia, megkülönböztetés aberrációja az a probléma ami korunk kulturálatlan és hagyománytalan társadalmi zsákutcáját szülte.
  A bolygó funkciója megbomlott és végét járja.
  Immár a tudat evolúciós rendszere megszűnt, mely biztosította minden tudat réteg számára a biológiai és geológiai életteret, ahol saját ritmusában fejlődhetett volna. Ez a szerkezet mára végérvényesen tönkrement és javításra vár. Így a harmónia hiánya és elérése csak vágy marad. A harmónia azonban nem egyenlő a boldogsággal. A harmónia egykedvű és éber, a boldogság azonban egy cél elérésekor bekövetkezett állapot, melyet csak időszakosan élhet át az alany állandóság nélkül.
  A cél tehát a harmónia, amely egy olyan tudásból fakad, mely úgy mond odaátról a fény országából, létsíkja felől érkezik és vezet tovább a kezdetig és a folyamatoson növekvő határig.

  Az embereknek el kell csendesedniük, hogy érzékszerveik kiéleződjenek, s hogy rátaláljanak a befelé vezető útra.
  A tudat utazása azonban egy olyan állapot, amikor sok mindent látsz egyszerre és sok helyen jársz egyszerre, nincs jelölt megnevezésük a dolgoknak, mégis tudod, mi micsoda és ki kicsoda.
  Mi, hol van és mikor van.
  Mindenki utazik, de nem mindenki éber tudattal teszi azt.
  Vissza térvén ezen világba és társadalomba az ott tapasztaltakkal egy olyan világban, ahol a fő gondolkodói réteg tudatlanságuk palástolása végett tudósnak nevezik magukat, oly tudás alapján, mely korról kórra változik és megdől, igen nehéz szót érteni, szót értetni velük.
  Időbe telik, míg a megélt, érzékelt, dolgok létezését egyáltalán átformálod materiális hasonlatosságokra, kifejezésekre, hogy az itt létezők címkézni értelmezni tudják. Ezen hasonlatosságokat leginkább a magyar képalkotó nyelven lehetséges.
  Ám, mivel nem érted az ő szakszótárukat, ezért elbeszéltek egymás mellett… Elég kényelmetlen dolog ez, ők hülyének néznek, te meg csak pislogsz, miközben magyarázod sajátos címkéiddel ellátott logikai útvonaladat, azért, hogy megoszd azt, amit átéltél.

xxxx.

Scroll Up