felfedes.hu

UFO-k, Földönkívüliek, Űrkutatás, Tudomány, Alternatív médiaoldal

Kezdőlap » Amit teszel az történik veled is – a karma törvénye

Amit teszel az történik veled is – a karma törvénye

Biztos sokakkal előfordult már, hogy a nagy vidámság után jöttek a nagy kesergések a könnyek és olyankor mindenki azt kérdezgeti magától, vagy más valakitől, hogy miért pont vele történik meg mindez? Erre nagyon egyszerű magyarázat van, ez az egész a karma!

karma-wallpaper-1024x768

Kevesen hisznek az egészben, vannak akik nem foglalkoznak vele, vannak akik nem is tudják, hogy miről is van szó. Most tisztázunk pár dolgot veletek, hogy minden világos legyen.

Maga a szó eredeti jelentése annyiban gyökerezik, hogy tett, cselekedet. Könnyen megfogalmazva, bármi amit teszünk legyen az jó vagy rossz annak valamilyen következménye van. Maga a karma törtvénye annyiból tevődik össze, hogy minden cselekedet egy bizonyos következményt von maga után, és minden eseménynek van egy oka amire visszavezethető. Vagyis akármit csinálsz az előbb utóbb a jövődre lesz kihatással, lényegtelen, hogy milyen egyszerű dologról van szó, az már a következmények láncolatát vonzza maga után a jövőben.  Amennyiben szép jövőt akarsz ahol boldog vagy és vidám, akkor ahhoz méltóan is kell cselekedj, segíts másokon, legyél mindig pozitív mert akkor bevonzod a pozitív energiákat. Ugyanilyen logikát követve ha negatív energiákat vonsz be akkor arra is kellesz számíts és akkor már nem kell megkérdezni hogy miért pont veled mert már tudni fogod jól.

Maga a fogalom, hogy KARMA több vallásban is jelen van, például a hindu és a buddhista vallások is beszélnek róla. Természetesen a fogalom magyarázatában vannak eltérések a két tanítás megközelítésével kapcsolatban. A hinduknál minden cselekedet számításba vehető függetlenül attól, hogy direkt volt e vagy sem, míg a buddhistáknál csak az a cselekedet számít amit az illető direkt követett el. Továbbá a buddhisták nem a sors kiszámíthatatlanságát vizsgálja, hanem etikai megközelítésből nézi a tetteket és azzal magyarázza a következményeket is. A buddhistáknál a reinkarnációban is nagy szerepe van a karmának, hiszen az befolyásolja, hogy milyen formában születünk újjá, a jó és a rossz szándékú tettek által.

pizap.com14588545958315

Összefoglalva a karma törvénye egy kis útmutatónak számít, figyelmeztet arra, hogy légy mindig megfontolt és a tőled lehető legtöbbet add mindenki számára, a jó szándék vezéreljen, mert akkor veled is jót fognak tenni az emberek. Ha erre figyelsz akkor valószínűleg az életed, a jövőd jó irányba halad. Amennyiben ennek az ellentétét teszed akkor viszont arra is kell számítsál.

Ezt a törvényt fel lehet úgy is fogni, hogy ha tudomásodra jut, hogy valaki szán szándékkal keresztbe tett neked, akkor nem kell megbosszulni azt mert a karma végzi a dolgát, amennyiben mégis bosszút állsz akkor te is számíthatsz arra, hogy valaki újra rosszat tesz veled.

Felmerül a kérdés, hogy hogyan is kell a karma törvényt elfogadni, bevezetni az életünkben, erre három egyszerű lépést tudnánk megfogalmazni nektek:

Ma pillanatról pillanatra figyelem a döntéseimet. Puszta megfigyelésükkel tudatossá teszem ezeket. Szem előtt tartom, hogy a jövő bármely pillanatára a legjobb felkészülés a teljes tudatosság a jelenben.

Bármely döntésemnél felteszek magamnak két kérdést: “Mik a döntésem következményei?” és “A döntésem boldogságot hoz-e számomra és azok számára, akiket érint?”

Megkérdezem a szívemet és követem az iránymutatását, aszerint, hogy jó vagy rossz érzést közvetít az üzenete. Ha jó érzéssel válaszol, hátrahagyva a kötődéseket, előrelépek. Ha rossz érzéssel válaszol, megállok és belső képekben lepergetem esetleges lépésem következményeit. Ez az útmutatás lehetővé teszi, hogy a magam számára és minden körülöttem élő számára spontán módon helyes döntéseket hozzak.

Forrás: delina.hu

Ossza meg ismerőseivel!
Scroll Up