felfedes.hu

UFO-k, Földönkívüliek, Űrkutatás, Tudomány, Alternatív médiaoldal

Kezdőlap » Ijesztő sebezhetőség: lehallgatható az összes okostelefon

Ijesztő sebezhetőség: lehallgatható az összes okostelefon

Titkosítás ide, titkosítás oda, bele lehet hallgatni az okostelefonokon, így akár az iPhone-okon folytatott kommunikációba is.

Míg az Apple annyira komolyan veszi az iPhone-ok titkosítását, hogy vérre menő harcot folytat az FBI-jal, addig a mobilhálózat sérülékenységei áldozattá tehetik a mobiltelefonokat, így az iPhone-okat is – hívta fel a figyelmet a 9to5 Mac.

iStock_000004801909Medium1

A biztonsági rész kihasználva a támadók belehallgathatnak a beszélgetésekbe (akár rögzíthetik is azokat), elolvashatják az üzeneteket, és követhetik a felhasználó tartózkodási helyeit.

A  60 Minutes korábban már foglalkozott a problémával, de most újabb bizonyítékot akart, és a kísérletében egy amerikai kongresszusi képviselő is részt vett. A politikus szerepe csupán annyi volt, hogy megadja vadonatúj iPhone-jának a telefonszámát, a többiről már német hackerek gondoskodtak. A telefonszám birtokában viszonylag rövid időn belül felvették és vissza is játszották a képviselő beszélgetéseit.

lock_wide-e45ff8afa8f2be28897a1d5174e07415da641244-s900-c85

Mindehhez az SS7 (Signaling System 7) hálózatok (ezek építik fel és bontják a telefonkapcsolatokat) sebezhetőségét használták ki, amellyel úgy lehet hozzáférni például egy iPhone-hoz, hogy a készüléknek nem is kell fizikailag ott lennie.

A meglepő az, hogy az SS7 sebezhetősége nem újdonság (a hazai szaksajtó is foglalkozott már korábban vele), azonban még az Egyesült Államokban sem fordítottak komolyabb figyelmet rá. Mindenesetre az érintett képviselő a kongresszushoz fordult az ügyben.

Forrás: hvg.hu

Ossza meg ismerőseivel!
Scroll Up