felfedes.hu

UFO-k, Földönkívüliek, Űrkutatás, Tudomány, Alternatív médiaoldal

Kezdőlap » Bemutatkozott Jia Jia, az első robotnő

Bemutatkozott Jia Jia, az első robotnő

Kínában bemutatták az első robotnőt, Jia Jiát, akit az iCloudon keresztül is lehet majd utasítani különböző dolgokra. A University of Science and Technology of China (USTC) területén mutatkozott be Jia Jia, az első interaktív női robot, aki rögtön interjút is adott az ott megjelent sajtó képviselőinek illetve megkérte őket, hogy “ne fotózzák közelről, mert az szélesíti az arcát”. Ezzel természetesen csak azt szerették volna prezentálni a közönségnek, hogy Jia Jia reagál a körülötte lévő történésekre, de természetesen parancsokat is adhatunk neki, akár személyesen vagy iCloudon keresztül is.

chinarwomenfelfedes.hu

A robotot egyébként egy szimpla köszönéssel lehet aktivizálni és ettől kezdve rögtön el is indul a programja. A fejlesztést vezető Chen Xiaoping elmondása szerint Jia Jia emlékeket is tárol, amit az iCloudban ment el magának és nyúl érte a program ha szükséges. A három éves fejlesztés mindenesetre meghozta a gyümölcsét, hiszen a világsajtó napok óta Jia Jia létezésétől hangos. Itt azonban nem állnak meg a kutatók és készítők, hiszen már előrevetítették, hogy zajlanak a 2.0-ás változat munkálatai. Jia Jia 2.0 már képes lesz az emberi reakciókat felismerni, szó szerint olvasni az arcunkról és komolyabb interakcióba lépni majd az emberekkel.

[youtube width=”765″ height=”510″]https://youtu.be/2WkGtjZDpcQ[/youtube]

Jia Jia egyébként ugyanazon csoport alkotása, akik korábban a Keija nevet kapott robottal megnyerték a 2014-es RoboCup bajnokságot. Az eltelt években a fejlődés nagyon is látható, hiszen Jia Jia már képes a szemeinek a mozgatására illetve az ajakmozgása is szinkronban van a hanggal. Ezek után valóban kíváncsian várjuk, hogy a 2.0-ás változatra milyen előrelépést mutatnak majd a készítők. Jia Jia egyébként nem lesz kapható, sorozatgyártás nem indul belőle… még.

A közönség is találkozhat a robotnővel a jelenleg is zajló International Technology Fair rendezvényen.

Forrás: sg.hu

Ossza meg ismerőseivel!
Scroll Up