felfedes.hu

UFO-k, Földönkívüliek, Űrkutatás, Tudomány, Alternatív médiaoldal

Kezdőlap » Egy trillió faj él a Földön

Egy trillió faj él a Földön

Minden idők legátfogóbb kutatása szerint a Földön egy trillió faj él és az emberiség csak a 0,001 százalékát fedezte fel eddig.

Minden idők legátfogóbb kutatását tette közzé egy amerikai kutatócsapat, akik hosszú éve kutatómunkája után megállapították, hogy az emberiség nagyon kevés fajt tudott azonosítani eddig. Az eredmény szerint 1 trillió faj él a Földön és mi ennek mindössze 0,001 százalékát ismerjük. Ezt az eredményt a kutatók 35 ezer olyan elemzésből tették össze, melyek mikroszkopikus és nem mikroszkopikus lényekről készültek (ez egyébként 5,6 millió fajt jelent).

egytrilliofelfedes.hu

“A biológia legnagyobb kihívása megállapítani, hogy pontosan mennyi faj élhet a Földön” – árulta el Jay T. Lennon, az Indiana Egyetem professzora és a kutatócsapat tagja. “A mi kutatásunk kombinálta a legnagyobb adatbázisokat az ökológiai modellekkel és ehhez még hozzájöttek olyan elméletek, melyek a biológiai diverzitásról szólnak. Így kaptuk meg a végén ezt a pontos és az eddigiektől eltérő számot arról, hogy hány mikroszkopikus faj él a Földön. A korábbi kutatások ugyanis olyan mintákból dolgoztak, melyek drámaian alulbecsülték ezen fajok különbözőségét.”

Ennek oka egyébként, hogy korábban nem álltak még rendelkezésre olyan fejlett és pontos eszközök, mint manapság. Éppen ezért még a kutatók is meglepődtek, mikor egyetlen marék földben több milliónyi organizmust találtak és ezért arra a megállapításra jutottak, hogy több mikroszkopikus lény él a Földön, mint ahány csillag van a galaxisban. A számok világában ez 1 trillió lényt jelent, melyből mindössze csak 0,001 százalékot azonosított eddig az emberiség, tehát 99,999 százalék még várja, hogy rátaláljanak.

“Az ilyen felfedezések után kezdünk teljesen másként nézni az élet fájára, hiszen feltehetően kénytelenek leszünk újraírni a biológia könyveket és mindent bevetni annak érdekében, hogy a lehető legtöbb fajt ismerjük meg.”

Forrás: sg.hu

Ossza meg ismerőseivel!
Scroll Up