felfedes.hu

UFO-k, Földönkívüliek, Űrkutatás, Tudomány, Alternatív médiaoldal

Kezdőlap » Pusztító lézert szerelnek az amerikai repülőkre

Pusztító lézert szerelnek az amerikai repülőkre

A 2020-as évek elején megkapják az első amerikai katonai gépek a lézereket, melyekkel légi és földi célpontok ellen is romboló csapásokat mérhetnek majd.

55649c005b1c8-felfedes.hu

Az elmúlt években több olyan fegyver fejlesztésén is dolgozott az amerikai hadsereg, ami a hagyományos fegyverekhez képest jóval nagyobb pusztítást képes végezni. Példának okáért ott az elektromágneses indukció elvén működő railgun, ami a hangsebesség hétszeresével lövi ki lövedékét. Az egyik legnépszerűbb fejlesztési irány a lézerfegyverekhez köthető: Kínának már van saját, ütős változata, és a Boeing is elhatározta, hogy ilyen eszközzel szereli fel repülőit. Most az amerikai légierőn a sor, amil a tervek szerint 2020-ra minden drónra és vadászrepülőre szerel majd egy ilyet.

A Scout beszámolója szerint a légierő olyan nagy teljesítményű lézerfegyverekkel szerelné fel a repülőgépeit, ami képes a levegőből elégetni az ellenséges célpontot. Dr. Greg Zacharias, az amerikai légierő vezető tudósa szerint a lézerek sebességét kihasználva a gyorsan mozgó célpontokat – például egy rakétát – is sokkal könnyebben lehet majd kilőni.

a67257b4d300481eb780b15a605b38d6-felfedes.hu

Az első teszteléseket valamikor 2021-ben kezdhetik meg, a szakemberek szerint pedig 2023-ban már csatasorba állhatnak az első ilyen fegyverek. A fejlesztésekkel addig is a lézerek teljesítményének fokozására koncentrálnak: a jelenlegi 10 KW-ról 100 KW-ra növelnék az energiáját.

Jelenleg azonban a legnagyobb problémát a méret jelenti, a fegyverek ugyanis túl nagyok ahhoz, hogy egy repülőgépbe integrálják őket. Éppen ezért első körben olyan gépekre szerelnék fel, mint a C-17-es és a C-130-as teherszállító, később azonban az F-15-ösök, az F-16-osok vagy az F-35-ösök is megkaphatnák.

DARPA-oruzja-1-660x442-felfedes.hu

Zacharias szerint a lézerfegyverek jól kiegészítik majd a jelenlegi arzenált, a precizitásuknak és hatékonyságuknak köszönhetően pedig jóval olcsóbbak lehetnek majd, mint egy-egy csapáshoz több tucat rakéta legyártása.

A szakember példaként említette a jelenlegi szíriai helyzetet is, ahol az Iszlám Állam katonái a civilek közé bújva próbálnak elrejtőzni, ami megnehezíti a légitámadásokat. Egy precíziós, robbanás nélküli támadás jóval kevésbé veszélyeztetné a környezetben lévő civil lakosságot.

Forrás: hvg.hu

Ossza meg ismerőseivel!
Scroll Up