felfedes.hu

UFO-k, Földönkívüliek, Űrkutatás, Tudomány, Alternatív médiaoldal

Kezdőlap » Egy érdekes elmélet! Nem is az ősi egyiptomiak építették a piramisokat?

Egy érdekes elmélet! Nem is az ősi egyiptomiak építették a piramisokat?

Vajon létezett egy még ősibb civilizáció? Ha igen, akkor hova tűntek? Tudjuk, hogy a világnak egyszer vége lesz, ám azt senki sem tudja, hogy pontosan hogyan pusztul el az emberiség. Sokan sokféle elméletben hisznek. Akad, aki szerint az emberek egymást ölik meg, mások szerint a természet fogja megunni a környezetszennyező életmódot, de az sem ritka, hogy valaki földönkívüli fajt, vagy természetfeletti erőt vár.

pyramids-giza-P-felfedes.hu

Abban a tudósok is egyetértenek, hogy a történelemben már volt példa arra, hogy az egykor nagy civilizációk eltűnhetnek a földszínéről, és létezésükre maximum egy-két rom utal. Ilyen civilizáció volt például a maják, vagy az ókori Egyiptom.

A piramisok eredtéről sok a vita, ám a tudósok most már biztosra veszik, hogy az építmények egy újabb globális özönvízre figyelmeztetik a mai embert. Erről az egyik tudományos magazin amerikai kiadásában írtak.

Miközben a szakemberek a piramisok eredetét kutatták, olyan új tényekre jöttek rá, amelyek teljesen új perspektívákat nyitottak meg a régészek előtt, akik korábban a hieroglifákban vagy az építészeti megoldásokban keresték a válaszokat.

ALIEN-BUILDERS-SUPERVISING-EGYPTIAN-GIZA-PYRAMID-CONSTRUCTION-felfedes.hu

A szakemberek között az egyik elterjedt elmélet az, hogy az ősi egyiptomiak nagyon fejlett technológiával építették meg a piramisokat, ám felmerül a kérdés, hogy miért nem alkottak más szerkezeteket is?

Hiszen, ha hiszünk abban, hogy fejlett technológia állt az egyiptomiak rendelkezésére, akkor egész metropoliszokat építhettek volna, ezek pedig még napjainkban is állhatnának. Az is tény, hogy még a mai fejlett civilizációknak sincs olyan emelődaruja, ami képes lenne felemelni egy 41 tonnás követ, tehát az egyiptomiaknak ez, hogyan sikerülhetett?

A tudósokban az a gondolat is felmerült, hogy lehet, hogy az egész megközelítés rossz, mert nem kizárt, hogy a piramisok már az ősi Egyiptom felemelkedése előtt is létezek. Mint tudjuk, a piramisok hatalmas, eltérő formájú és méretű kövekből készültek, amelyeknek szélei döbbenetesen pontosak, a belső falakat pedig fantasztikus pontossággal alakították ki. Napjainkban ezt lézertechnológiával lehetne csak elérni.

orig_avpbluray663-felfedes.hu

Amennyiben igaz a teória, és nem az egyiptomiak építették a piramisokat, akkor felmerül a kérdés, hogy kinek köszönhetjük ezeket a csodálatos történelmi emlékeket? Erre az egyetlen reális magyarázat az, hogy létezett egy korábbi civilizáció, akiknek tagjai rendelkeztek a megfelelő technológiával. Ebben az esetben azonban nagy kérdés, hogy hol van ennek a még régebbi civilizációnak a nyughelye? Talán a föld alatt?

Jelenleg a tudósok számára úgy fest a helyzet, hogy az egyiptomiak csak a piramisok csúcsait kobozták el, míg az építmények fő részeit a föld és a homok alatt kell keresni, mert nagy a valószínűsége annak, hogy a régebbi civilizáció azért építette a piramisokat, hogy azok bunkerként szolgáljanak az egész világot elfedő özönvíz esetén.

Ezt abból következtették ki a szakemberek, hogy nem lehet véletlen az, hogy a piramisok formája, szerkezete képes lenne visszafogni egy bármilyen irányból érkező árhullám erejét, tehát a víz mindenképpen továbbfolyna az oldalak mentén.

Cairo-Pyramids-1-felfedes.hu

Ha viszont az őseink képesek voltak megjósolni egy globális özönvíz közeledtét, ráadásul megvolt a technológiájuk arra, hogy ilyen építményeket alkossanak, akkor miért haltak ki? Lehet, hogy ez egy könyörtelen terv része volt, amelynek értelmében csak egy maréknyi ember élhette túl a katasztrófát, hogy fennmaradjon a faj?

A tudósok próbáltak új piramisokat keresni szerte a világban, hogy ezzel bizonyítsák az elméletüket, amelynek értelmében a piramisok valójában az önvíz ellen épült bunkerek. 2005-ben Semir Osmanagic, független kutató Boszniában fedezett fel egy piramist, amit hegynek álcáztak.

Az ekkor indult archeológiai expedíció felfedezte, hogy az építmény anyaga cementnek néz ki, ám a vizsgálatok után kiderült, hogy az nem felel meg egyik ma ismert anyagnak sem. Hamarosan újabb piramis került elő, de az már Sevastopolban, ahol termálvizet kerestek a munkások, ám 10 méteres mélységben egy kőszerkezetet találtak.

bosnian_pyramid_full-felfedes.hu

terület választása nem lehetett a véletlen műve, mert a kiválasztott pontban erős volt az SHF sugárzás, ami 100 méteres sugárban terjedt szét. A további kutatások több olyan piramist fedeztek fel, amelyek egy vonalban helyezkedtek el.

Az új felfedezés megint nem vitt közelebb a piramisok rejtélyének megoldásához, hanem újabb kérdéseket szült. Vajon az ősi egyiptomiak benépesítették a világot, vagy tényleg létezett egy másik civilizáció?

Forrás: noiportal.hu

Ossza meg ismerőseivel!
Scroll Up