felfedes.hu

UFO-k, Földönkívüliek, Űrkutatás, Tudomány, Alternatív médiaoldal

Kezdőlap » Igazság az X-aktákban! – pár epizód a valóságon alapszik

Igazság az X-aktákban! – pár epizód a valóságon alapszik

Úgy tűnik az igazság, mégsem odaát van, hanem itt. Gondoltad volna, hogy találni az X-akták olyan részeket, amelyek konkrétan a valóságon alapszanak? Így már nem is tűnik annyira fantasztikusnak és kitaláltnak, sokkal inkább félelmetesnek és hátborzongatónak, nem igaz? Ha csillapíthatatlan láng él a te szívedben is az igazság után, akkor tekintsd melyik az az 5 rész, ami tutira a valóságon alapszik.

pizap.com14649652189801

A Jersey Ördög

Még az első évadban van szerencséje Muldernek összeakadnia a Jersey Ördöggel, aki a valóságban…

260 éven keresztül tartotta félelemben Leeds Point város lakosait. Kétezren látták és a rettegéstől vezérelve iskolákat és gyárakat zártak be. A lény megjelenése a beszámolók szerint nagyjából mindig ugyanaz: Hosszú nyaka van és a lóéhoz hasonló megnyúlt feje, amin szarvak voltak. A lábai izmosak és kicsit a kenguruéhoz hasonlatosak. A bőrét pikkelyek borították és a hüllőkéhez hasonló farka.

Hogy miként született e világra, arról több variáció is létezik. Az egyik szerint egy Mrs. Shourd nevű asszony megállapította magáról, hogy terhes, és kijelentette, hogy a gyerek maga az ördög. Kilenc hónap múlva egy torz gyermeke született, amit éveken keresztül rejtegetett a falusiak elől. Aztán e viharos éjszakán a gyereknek szárnyai nőttek, és egyszerűen kiröppent a házból. Az anyuka legközelebb már csak az újságokból értesülhetett arról, hogy a gyereke hóbortja az állatok széttépése, emberek halálra ijesztése.

jersey-devil_1444674137891_347512_ver1.0

Egy másik történet szerint egy Mrs. Leeds nevű asszony épp a 13-dik gyerekével volt terhes, akkor megszólalt, hogy ez maga az ördög lesz. Amikor megszületett a pokoli poronty, rögtön kirepült a kéményen. Halála napjáig mindennap meglátogatta Mrs. Leeds-t. Akiről azt mondták, hogy boszorkány volt és a gyerek apja maga az ördög.

Különben az első hivatalos észlelést a lényről Joseph Bonaparte a spanyol király és Bonaparte Napóleon császár testvére jelentette, aki 1818 és 1839 gyakran vadászott a várost körülölelő fenyőerdőben. 1840-től pedig egy éles sikolyszerű hangokat kiadó teremtmény kezdte el tizedelni a helyi állatállományt.

A sok egyéb beszámoló között a következő is kitűnik: 1909. január 16 reggelén Thack Cossens látta, hogy az utca felett átrepül egy világító szemű teremtmény Woodburyban. Aznap látták a közeli Bistrolban is, ahol egy férfi rá is lőtt az élesen sikoltozó lényre. Másnap reggel a hóban különös patanyomokat találtak, amikről a helyi vadászok nem tudták megállapítani, hogy mik lehetnek.

16

1961-ben egy házaspár leparkolt egy fenyőerdőben, de hirtelen valami a kocsi jobb oldalára ugrott, és összetörte. A fiatal pár szintén felhúzta a nyúlcipőt, amikor visszatértek egy különös lényt láttak elrepülni a fák felett.

2002-ben is feltűnt. Egy nő háza felett repült el.

Duane Barry

A sorozatban Duane Barry az állította magáról, hogy többször is elrabolták az ufók. Csakhogy kinyomozza, hogy Duane Barryt nem az idegenek rabolták el, hanem rálőttek 1982-ben, amitől elvesztette realitásérzékét és beképzel dolgokat. A golyó hihetetlen szögben fúródott a koponyájába, ami magában is elég rejtélyes, de az a tény is következtetéseket von maga után, hogy Barryt saját fegyverével lőtték le.

Mulder_Without

A valóságban pedig akivel mindez megtörtént, az Phineas Gage, akinek szintén megsérült a homloklebenye 1848-ban, amikor egy vasrúd fúródott a koponyájába, ugyanis vasúti munkás volt. Csodával határos módon túlélte, de a bal homloklebenye majdnem teljesen szétroncsolódott.

ob_acc947_205-still01

Ezután Gage viselkedése gyökeresen megváltozott. A szorgalmas, megbízható, udvarias fiatalemberből, megbízhatatlan, gátlástalan, hazudozó lett. Ez volt az első bizonyíték arra, hogy az emberi agy azon része látja el, az érzelmek és a viselkedés helyes működését. Gage még 12 évet élt a baleset után. 1860-ban halt meg egy epilepsziás roham következtében, de élete végén, a viselkedése kezdett visszatérni olyanra, mint amilyen a baleset előtt volt.

Igaz, ami igaz a sorozatban az derül ki, hogy Barry nem csak habókos volt…

A Tungizkai esemény

A “Tunguzka” és “Tunguzka 2,” egy kétrészes epizód, amikor is Mulder elutazik Oroszországba, hogy kinyomozza a “fekete olaj,” eredetét, ami egy idegen vegyület. Magával vitte Kryceket is, aki anyanyelvi szinten beszéli az oroszt. Majd rátalálnak egy fogolytáborra az egykori becsapódás helyén. A rabok köveket bányásznak, olyanokat, mint amilyen a futár táskájában is volt. Mielőtt többet is kideríthetnének, az őrök elfogják börtönbe csukják őket. Mulder rájön, hogy Krycek alkut kötött az oroszokkal és azok szabadon engedik. Őt viszont különös orvosi kísérleteknek vetik alá. A legprimitívebb körülmények között tartott foglyokat, így Muldert is, megfertőzik azzal a különös féreggel, ami már több ember halálát okozta. Fecskendővel valami sárgás színű folyadékot adnak be nekik, miközben a fekete férgek belemásznak a testükbe.

tumblr_lr9lcq5I7g1qdnejuo1_500-368x500

The Tunguz esemény 1908-ban történt valójában. A tunguszkai esemény 1908. június 30–án reggel, helyi idő szerint 7 óra 13-kor Szibéria középső Alsó-Tunguzkánál a légkörbe lépett, tűzgömbbé vált, majd még a légkörben felrobbant égitest volt. A robbanás helyszínén legelő állatokat hamuvá égette, 30 kilométeres körzetben minden fát gyökerestül kitépett, és a 65 kilométerre lévő Vanavara település házainak ajtajait, ablakait betörte.

Az állami finanszírozású expedíció vezetője, Jurij Lavbin szerint a Földünk felé közeledő hatalmas meteort minden bizonnyal földönkívüliek robbantották szét, é s ezzel megmentették a kipusztulástól az emberiséget. Amennyiben ugyanis a hatalmas tömegű tárgy becsapódott volna a Föld felszínére, akkor az egész emberi világot elpusztította volna.

xkh376v7-1372241498

Állítólag a Tunguzkai meteorittal nem érkeztek idegen baktériumok a Földre, de az Allan Hills 84001 meteoritban lehetett, amit 1984-ben fedeztek fel az Antarktiszon. Ugyanis 1996-ben bejelentették, hogy marsi baktériumokat találtak a meteoriton, ami jelentheti azt, hogy van élet a Marson.

Ezt pedig a „Jég” című részben dolgozták fel, ahol Scully és Mulder vizsgálnak egy alaszkai kutatási létesítmény, ahol felfedeztek egy meteor krátert, amelynek a mélyén a jég, “idegen” baktériumokat tartalmaz.

A chupachabra

A 4. évadban kerül sor arra, hogy Mulder nyomozhasson ezután a különös lény után, ami megcsonkította egy párocska testét és megette az arcukat.

Először 1987-ben jelentették Puerto Ricóban, Mexikóban és az Egyesült Államokban, hogy több ember is látott egy röpképes, kutyaszerű állatot főként éjszaka, ami a háziállatok, de elsősorban a kecskék vérét szívja. Étlapján szerepel a csirke, disznó és a juh is. Innen ered a neve is, a spanyol cabra chupar, „kecskeszívó”-t jelent. Néhány tetemen sebészeti pontosságú szúrás nyomokat találtak, és a támadó sosem tépte szét zsákmányát.

abc_kavu_chupacabra_kb_140226_33x16_1600

A vámpírkutya azonosítását nem könnyítették meg a leírások, amik túlságosan is eltérnek egymástól. A leggyakoribb leírás mégis az, hogy 1,2 méter magas, szürkeszínű a bőre, két karmokkal teli, kenguru lábakkal rendelkezik. Karjain szintén éles karmok találhatóak, de széttépés helyett, ezeket használja arra, hogy hozzáférjen a vacsorájához. A legkísértetiesebb elem benne pedig a lúdtojás nagyságú, fénylő, vörösen izzó szempár. Erre jön rá a szemtanúk extra látomásai, miszerint taréjos, szárnyas, négylábú, a hüllőkhöz hasonlóan pikkelyes a bőre, és még ehhez hasonló kiegészítőkkel ruházták fel valóságos vagy képzeletbeli alapokon.

Természetesen születtek a chupacabrával kapcsolatban csodálatos összeesküvés elméletek, miszerint ez valójában egy UFO, de minimum ők küldték a nyakunkra ezeket a lényeket. Ez az oka, hogy képes hirtelen feltűnni, és egyes szemtanúk szerint ezért áll módjában telepatikus úton kommunikálni anélkül, hogy a száját mozdítaná. Ezt fejeli meg Jorge Martin, Puerto Rico-i újságíró állítása, hogy már el is fogtak két példányt azok a kormányszervek, ahol felbukkant és szigorúan titkos kutatásokat végeznek rajtuk. Sőt, ez a faj a kormányok által támogatott titkos genetikai kísérlet szüleménye!

pizap.com14649662885209

A kevésbé fantasztikus verziók és a helyi hatóságok véleménye szerint kóbor kutyáknak, vagy elszabadult párducnak köszönhető a kétezerre rúgó állattetemek száma 1994 és 1996 között. A Puerto Rico-i Földművelésügyi Minisztérium főállatorvosa, Hector Garcia voksa az, hogy nincs semmi különleges nyom a tetemeken. Egy másik állatorvos egyenesen azt zárta ki, hogy állat lenne a tettes. Inkább egy Texas-i vallási szektára gyanakodtak.

Forrás: noiportal.hu

 

Ossza meg ismerőseivel!
Scroll Up