felfedes.hu

UFO-k, Földönkívüliek, Űrkutatás, Tudomány, Alternatív médiaoldal

Kezdőlap » Döbbenetes titok derült ki Hitlerről

Döbbenetes titok derült ki Hitlerről

Most kerültek nyilvánosságra vatikáni iratok, amelyek szerint a náci Németország vezére, Adolf Hitler őrült tervvel próbálta megkaparintani az irányítást a katolikus egyház fölött. Eddig csak pletykálták, de a Vatikán lapja, a L’Osservatore Romano immár bizonyítékokkal is szolgált: Hitler egy különlegesen kiképzett SS kommandóval akarta elraboltatni XII. Piusz pápát.

1403862318499.cached

Adolf Hitler különleges alakulatokat küldött volna a Vatikánba a pápáért

Brit és amerikai kémjelentések szerint mindezt azzal próbálta volna igazolni, hogy csak így tudja megóvni a katolikus egyházfő biztonságát.

1944 telén egy Giovanni Battista Montini nevű pap – a későbbi VI. Pál pápa – vitte meg a hírt a tervről a Vatikáni Múzeum igazgatójának, Bartolomeo Nogarának. A Daily Mail beszámolója szerint a két férfi elhatározta, hogy kialakítanak egy rejtekhelyet a vatikáni könyvtárban, ahol a pápa meghúzhatja magát a németek érkezésekor.

pizap.com14681774474032

XII. Piuszt sokan “Hitler pápájának” gúnyolták, pedig a Führer ellenséget látott benne

Úgy tervezték, 2-3 napot is eltölthet ott a Szentatya, amíg a szövetségesekkel kapcsolatban álló Montini hívására meg nem érkeznek az amerikaiak, hogy kimentsék őt a nácik markából.

Bartolomeo Nogara 2014-ben halt meg, és a tervezett emberrablásról írt feljegyzései csak most kerültek napvilágra. Azért is érdekes az emberrablás terve, mert több történész is “Hitler pápájának” nevezte Piuszt, azzal vádolva őt, hogynem tiltakozott erélyesen a zsidóüldözések ellen.

pizap.com14681775194933

A vatikáni könyvtárban akartak kialakítani egy rejtekhelyet a pápának a Szentatya hívei

A hatalmához az utolsó percig ragaszkodó Hitler az emberrablással Karl Wolffot, az olaszországi SS erők főparancsnokát bízta meg, de végül sosem adta ki a parancsot rá.

Forrás: blikk.hu

Ossza meg ismerőseivel!
Scroll Up