felfedes.hu

UFO-k, Földönkívüliek, Űrkutatás, Tudomány, Alternatív médiaoldal

Kezdőlap » Nyilvánosságra hozzák a szeptember 11-ei terrortámadás titkosított részleteit

Nyilvánosságra hozzák a szeptember 11-ei terrortámadás titkosított részleteit

Az amerikai kormányzat rövid időn belül nyilvánosságra hozza a 2001. szeptember 11-i terrortámadások eddig titkosított részleteit is, azt a 28 oldalnyi szöveget, amelyet a vizsgálóbizottság eddig soha nem publikált.

7

A sokat emlegetett és vitatott 28 oldalas jelentésrészlet titkosításának feloldásától politikusok és elemzők egyaránt azt várják, hogy fényt derít a szaúdiak szerepére a terrortámadásokban.

A szóban forgó  28 oldal titkosítását még George W. Bush elnök rendelte el, arra hivatkozva, hogy védeni szeretné a hírszerzési forrásokat és módszereket, elemzők szerint azonban azért is, hogy ne keltsen neheztelést a sivatagi királyságban.

50C2C65522F14038836D1468364364FB

Rijád ugyanis szoros szövetségese Washingtonnak. Az eddigi vizsgálatok nem tártak fel adatokat, még kevésbé bizonyítékokat, amelyek arra utaltak, hogy a szaúdi kormányzat, vagy egyes szaúdi tisztségviselők bármilyen szerepet játszottak volna a merényletekben, vagy közük lett volna akár az előkészítésükhöz is.

1280x720_50910P00-ZICVR

Sajtótájékoztatóján Josh Earnest, a Fehér Ház szóvivője szintén azt közölte:  a hírszerzés – miután ismét tüzetesen átvizsgálta a vitatott 28 oldalt – megerősítette, hogy nincs bizonyíték esetleges szaúdi cinkosságra. A dokumentumokat a Fehér Ház pénteken átküldte a Kongresszusnak.

Forrás: 24.hu – MTI

Ossza meg ismerőseivel!
Scroll Up