felfedes.hu

UFO-k, Földönkívüliek, Űrkutatás, Tudomány, Alternatív médiaoldal

Kezdőlap » Wurdi Yuang – egy ősi ausztrál helyszín lehet a világ legrégebbi csillagvizsgálója

Wurdi Yuang – egy ősi ausztrál helyszín lehet a világ legrégebbi csillagvizsgálója

Egy ausztrál bozótosban lévő ősi helyszín lehet a világ legrégebbi csillagvizsgálója kutatók szerint. A tudósok szerint a Victoria államban lévő, Wurdi Yuang nevet viselő kőépítmény akár 11 ezer éves is lehet, tehát régebbi, mint az Angliában lévő prehisztorikus Stonehenge vagy a gízai Nagy Piramisok.

pizap-com14766401155991

Eloszlathatja az előítéleteket

Duane Hamacher, a melbourne-i Monash Egyetem ősi csillagászattal foglalkozó szakértője elmondta: az első ausztráloknak összetett ismereteik voltak a Naprendszerről, és a különleges helyszín eloszlathatja azt a vélekedést, hogy a bennszülöttek nomád, gyűjtögető-vadászó nép voltak.

“Nagyon jól értették a Nap, a Hold, a bolygók és a csillagok egy éven belül megfigyelhető és hosszabb időszakokra jellemző mozgását” – mondta Hamacher az ABC ausztrál televízióban.

7926532-3x2-700x467

A helyszín felügyeletével megbízott Reg Abrahams szerint lehetséges az is, hogyezen a helyen használtak a világon elsőként bizonyos mezőgazdasági technikákat,például teraszos földművelést.

Mezopotámia előtt is gazdálkodhattak

A mezőgazdasági termelés bizonyítékai több tízezer évre nyúlnak vissza, tehát jóval korábbra annál, mint amit az antropológusok az eddigi legrégebbieknek hittek. Az általános vélekedés szerint ugyanis a mezőgazdaság bölcsője 6000 éve Mezopotámiában volt – fejtette ki Abrahams.

26704

A szakértő szerint a vélhetően a Nap mozgását feltérképező, kövekkel kirakott csillagvizsgáló körülegykor egy falu és farmok helyezkedtek el.

“Ha kialakítasz egy kőépítményt, amely jelzi az évszakok változását, a napfordulókat és a napéjegyenlőségeket, akkor úgy logikus, hogy legalább az év nagy részében azon a bizonyos helyen tartózkodsz” – mondta Abrahams.

454329-mt-rothwell

Forrás: origo.hu

Ossza meg ismerőseivel!
Scroll Up