felfedes.hu

UFO-k, Földönkívüliek, Űrkutatás, Tudomány, Alternatív médiaoldal

Kezdőlap » A legősibb vallás: Sámánizmus

A legősibb vallás: Sámánizmus

A 15 000 éves barlang festményre a francia Pireneusokban bukkantak rá. Az ábrából egyértelműen kitűnik a sámán, állat képében. Fejdíszként szarvas agancsot visel, a lába szőrös és körme van.  A legtöbb sámán agancsot hord fejdíszként. Vajon ezek alapján kijelenthetjük, hogy a sámánizmus a legősibb vallás?

saman3

Ha megnézzük alaposan a szibériai (turáni) sámánokat, láthatjuk, hogy ők is ugyanilyen agancsot és fejdíszt viseltek, a lábuk pedig ugyanilyen karmos és szőrös.

1229d023def0b1821fd516d7a0415112

Szibériai (turáni) sámán ábrázolás a 18. sz. elején

Sámánok a világ minden területén élő vadászó, gyűjtögető társadalomban éltek. Néhány ma is létező törzsben még léteznek sámánok: busmanok, indiánok, eszkimók, lappok és más törzsek között, akik olyan nők és férfiak, akik a szellem világot és más természet feletti erőket képesek segítségül hívni. A paleolit korból származó barlangrajzok hiteles bizonyítékai annak, hogy egy világszerte ismert vallás gyakorlásáról van szó.

Bizonyos elméletek szerint, az amerikai őshonos bennszülöttek eljutottak Szibériába, innen pedig visszakerültek a lakatlan Amerikába és eljutottak egészen Patagóniáig. Ez esetben mi történt a szibériai őshazával?

shamanboynuzlubaslik

Szibéria területén élő sámán az 1950-es években

Anna Reid: A sámánok köpenye (The Shaman’s Coat – Phoenix 2003) című könyvében lenyűgőzően ír ezekről a saját országukban ma már csak kisebbségben élő, parányira zsugorodott törzsekről. A sámánokat tűzzel vassal üldözték, irtották a világ minden táján. Sztálin kommunista pribékjei a sámánokat lemészárolták, üldözésük a mai napig nem ért véget. Ismerős történet, ugye? Ezek a törzsek mindig, csatát vesztettek, csak azért, mert élni szerettek volna saját földjükön.

Léteznek ma még igazi sámánok? Nos, úgy tűnik, fellelhetők még Szibéria legtávolabbi részein, akik azért járnak be a legközelebbi településekre, hogy cinkelt kártyajátékokban való részvétellel tartsák fenn magukat. Igazi sámánok, akik valóban kapcsolatot képesek teremteni természet feletti erőkkel, már csak a busmanok és az Amazonas mentén élő indiánok között vannak. Pedig a sámánizmus tárgyi bizonyítékai lépten-nyomon felbukkannak, erre egyik jó példa a mai Dél-Franciaország déli vidékéről származó Cernunnos sámán dombormű.

cernunnos

Cernunnos: a vadászat, bőséges termés “istene”

A mai korban a sámánok tudása tanfolyamokon, szakkönyvek segítségével nem sajátítható el. Az ősi tudás és a szellemi erők megszerzéséhez keserves út vezet: testi-lelki fájdalom, transzba esés és halál közeli kimerültség. És mi a jutalom: hatalmas tisztelet és korai elhalálozás.

Forrás: magyarno.com

 

 

Ossza meg ismerőseivel!
Scroll Up