felfedes.hu

UFO-k, Földönkívüliek, Űrkutatás, Tudomány, Alternatív médiaoldal

Kezdőlap » A halálos kiállítás ahol minden növény képes megölni egy embert

A halálos kiállítás ahol minden növény képes megölni egy embert

Növények nélkül igen hamar eltűnne az élet bolygónkról. Az élethez nélkülözhetetlen oxigén termelése mellett számos állat és az emberek táplálkozásában is mindennapos szerepet játszanak. Nem csoda tehát, hogy sok olyan létesítmény nyílt már világszerte, amelyek célja felhívni a figyelmet arra, hogy milyen fontosak is a növények.

sgsdfgsdfg

Van azonban egy olyan hely, amely a világ legveszélyesebb növényeit rejti magában. A „rejti” szó talán nem is annyira pontos, ugyanis bárki meglátogathatja a halálos kiállítást!

gardens-alnwick-pa-margaretwhittaker

A helyszín nem más, mint a Harry Potter filmekből ismert Roxfort iskola forgatási helyszíne – az Angliában található Alnwick kastély. A gyilkos növények között megtalálható a foltos bürök, amely Szókratész haláláért volt felelős, illetve híres nadragulya is.

4a159fcf4e43f586b41b201e5fe15626

A kastély kertje 1750-ben készült el Northumberland első hercege, Hugh Percy idején. Egy Capability Brown nevű angol építészt bízott meg elkészítésével. A kert harmadik tulajdonosa megszállott növénygyűjtő volt, és a világ minden tájáról igyekezett minél több fajtát összegyűjteni.

pagfat__01

A negyedik herceg idejére a kert teljes pompájában díszelgett – egy olasz kerttel, hatalmas üvegházzal, tiszafa kerttel, hársfa-sétányokkal és temérdek mennyiségű virággal.

alnwick_castle_gardens_13

Számos felirat figyelmeztet a halálos veszélyre

A második világháború idején a kertet élelmiszerek termelésére használták, ami után sajnos elhanyagolva maradt. Szerencsére 1997-ben Jane Percy, Northumberland hercegnője úgy döntött, hogy felújítja a kertet. Összesen 42 millió angol fontba (több, mint 14 milliárd Ft.) került a beruházás.

maxresdefault

A megújult kertet 2005-ben adták át és nyitották meg a nyilvánosság számára. A mérgező és mérges növényeket bemutató kert célja az ismeretterjesztés. A látogatók többet tudhatnak meg arról, hogy a növények hogyan néznek ki, és mennyire veszélyesek. Drogoknál használt növényekkel kapcsolatos információkat is kínál.

garden-england

A kert természetesen kizárólag csak képzett kísérő társaságában látogatható, azonban biztos, hogy a világon egyedi élményt nyújt többszáz halálos növény között sétálgatni.

Forrás: ferfibarlang.hu

 

Ossza meg ismerőseivel!
Scroll Up