felfedes.hu

UFO-k, Földönkívüliek, Űrkutatás, Tudomány, Alternatív médiaoldal

Kezdőlap » Erdogannak bizonyítéka van rá, hogy Amerika az Iszlám Állam szekerét tolja

Erdogannak bizonyítéka van rá, hogy Amerika az Iszlám Állam szekerét tolja

“Ők vádoltak minket az Iszlám Állam támogatásával. De ők segítik az olyan terrorista csoportokat, mint az Iszlám Állam, a Népvédelmi Egységek és a szíriai kurd Demokratikus Unió Pártja. Nagyon is egyértelmű. Felvételekkel, fényképekkel és videókkal alátámasztott bizonyítékaink vannak.” – mondta Erdogan.

A török elnök emellett a nemzetközi terrorellenes szövetség szemére vetette azt is, hogy kevés támogatást nyújt az IÁ ellen Szíriában.

A török államfő szerint Szaúd-Arábiát és Katart is meg kellene hívni a kazah fővárosba, Asztanába szervezett Szíria-konferenciára. Korábbi sajtóértesülések szerint a szíriai kormány és ellenzék közti tárgyalásokat az orosz, iráni és török külügyminiszterek közvetítésével tartanák. Erdogan szerint Doha és Rijád is jószándékát illetve támogatását mutatta a szíriai rendezésben, ezért részt kellene venniük a találkozón.

“A koalíciós erők nem tartják meg azt, amit korábban ígértek.” – idézte Erdogant az Anadolu állami hírügynökség.

Kiemelte, Törökország nem ül a tárgyalóasztalhoz, ha a megbeszélésekre a szíriai kurdokkal kapcsolatban álló terrorszervezetek is meghívást kapnak.

Kadri Dzsamil, a szíriai ellenzék moszkvai csoportjának szóvivője szerint a szíriai kormány és az ellenzék közötti megbeszélésre a szíriai felek között a február 8-án kezdődő tárgyalások előtt kerül sor, várhatóan január második felében.

A török csapatok szíriai felkelőket támogatva jelenleg magas véráldozatot követelő harcokat folytatnak a dzsihadisták által tartott észak-szíriai al-Báb városának elfoglalására. Az összecsapások a múlt hét közepe óta legalább 17 török katona életét követelték. A török hadsereg augusztus 24-én kezdte meg az Eufráteszi Pajzs fedőnevű hadműveletet Észak-Szíriában, hogy megtisztítson az Eufrátesz folyó nyugati oldalán egy 5 ezer négyzetkilométeres területet a terrorszervezetektől, köztük az Iszlám Államtól. A török csapatok Észak-Szíriában a betiltott Kurdisztáni Munkáspárthoz (PKK) közel álló YPG ellen is harcolnak.

Forrás: 24.hu

Ossza meg ismerőseivel!
Scroll Up