felfedes.hu

UFO-k, Földönkívüliek, Űrkutatás, Tudomány, Alternatív médiaoldal

Kezdőlap » Obama visszarendelte az összes anyahajót és kommandósokat küldött Litvániába

Obama visszarendelte az összes anyahajót és kommandósokat küldött Litvániába

Barack Obama visszahívta az Egyesült Államok összes, eddig a Közel-Keleten tartózkodó, tehát mind a 10 repülőgéphordozó anyahajóját. A második világháború óta most először alakult ki ilyen helyzet. Ugyanakkor egy kommandós alakulat Kalinyingrád közelébe küldését is elrendelte.

Az USA globális katonai erejének jelképeiként és a globális nagyhatalmi státusz szimbólumaiként ismert amerikai anyahajóknak az egyszerre történő hazai kikötőbe rendelése, katonai értelemben hihetetlenül különleges helyzetnek számít, mivel erre a második világháború óta nem volt példa.

Az amerikai „Superstation95” szerint az veszélyezteti az amerikai biztonságpolitikai és katonai érdekeket, hogy Obama elnök döntése miatt az Amerikai Egyesült Államok Haditengerészetének repülőgép-hordozói közül most nem található egy sem a Közel-Keleten.

Az amerikai sajtó még csak találgatásokat tudott közölni azzal kapcsolatban, miért is rendelhették ilyen példátlan módon gyorsan és egyszerre vissza amerikai földre az összes anyahajót. A Pentagon a sajtó számára az ügyről kiadott nyilatkozatában, csupán annyit közölt, hogy az anyahajók állomásoztatásával és a bevetéseivel kapcsolatos információk nemzetbiztonsági okokból soha sem nyilvánosak.

Az amerikai lap katonai forrásokra hivatkozva úgy véli, hogy az összes anyahajó hazarendelése komoly kockázatot, sőt veszélyhelyzetet is teremthet, ha ezt kihasználva alakulna ki fegyveres konfliktus olyan helyeken, mint például a Dél-Kínai tenger térsége, ahol az amerikai flotta és az anyahajók ereje a térségbeli nyugati szövetségesek védelmi stratégiájának az egyik legfontosabb összetevője.

Az amerikai haditengerészet egyik kapitányának a véleménye szerint:

“Ha ebben a helyzetben Kína megtámadná Tajvant és Japánt vagy ha Észak-Korea lerohanná Dél-Koreát, illetve ha az arab országok Izraelre támadnának, akkor mire az USA képes lenne reagálni addigra már késő lenne.”

A leköszönőben levő Barack Obama – kicsivel több, mint két héttel az új elnök, Donald Trump hivatalba iktatása előtt – az anyahajók hazarendelése mellett hozott egy másik fontos és a globális biztonsági helyzetet érintő döntést is, azzal hogy különleges amerikai kommandós egységeket küldött Litvániába, az orosz Kalinyingrád melletti határszakaszra.

Ez a lépés egyértelműen automatikusan ki fogja váltani Oroszország nem tetszését, mivel a területen az oroszok korábban éppen a szerintük túlzott amerikai katonai jelenlét miatt  növelték fegyvereserőik egységeinek számát.

Mint ismeretes, Oroszország azt követően telepített új ballisztikus csapásmérő erőket a baltikumi Kalinyingrádi területre, hogy az USA vezette NATO ballisztikus rakéták elleni védelmi rendszert telepített Európába, Oroszország határai közelébe.

Forrás: 888.hu

Ossza meg ismerőseivel!
Scroll Up