felfedes.hu

UFO-k, Földönkívüliek, Űrkutatás, Tudomány, Alternatív médiaoldal

Kezdőlap » UFO észlelés 1783-ban

UFO észlelés 1783-ban

Az illusztráció egy 1783 augusztus 18-án este 9.45-kor történt észlelést ábrázol, mikor a Windsori Kastély teraszán álló négy szemtanú egy világító tárgyat figyelt meg, a London környéki égbolton Angliában. Az eseményt a Royal Society következő évi, a Philosophical Transactions nevezetű lapban jegyezték fel.

A beszámoló szerint a szemtanúk egy téglalap alakú felhőt észleltek, amint az többé-kevésbé párhuzamosan mozgott a horizonttal. Eme felhő alatt egy világító tárgyat lehetett látni, amely nem sokkal ezután gömb alakúvá vált, majd tündöklően világítani kezdett, s megállt félúton. Eleinte úgy látszott, mintha a furcsa gömb alakú tárgy világoskék színű lenne, de később a jelenség fényereje fokozódott és hirtelen megint elindult kelet felé. Ezután az objektum irányt változtatott és a horizonttal párhuzamosan haladt mielőtt dél-kelet felé eltűnt volna.

A fény amelyet kibocsátott, tüneményes volt. “Bennünket és a tájon mindent bevilágított.”

A képet Thomas Sandby – a Királyi Akadémia egyik alapítója –, valamint a testvére, Paul örökítette meg. Mindketten tanúi voltak az eseménynek.

felfedes.hu

Ossza meg ismerőseivel!
Scroll Up