felfedes.hu

UFO-k, Földönkívüliek, Űrkutatás, Tudomány, Alternatív médiaoldal

Kezdőlap » Elon Musk már megint nagyot dobhat: összekapcsolná az emberi agyat a gépekkel

Elon Musk már megint nagyot dobhat: összekapcsolná az emberi agyat a gépekkel

A PayPal, a SpaceX és a Tesla sikere után most egy agy-számítógép interfész megalkotására vállalkozó céget hozott létre Elon Musk.

A nyilvánosság elé egyelőre nem lépő Neuralink nevű amerikai vállalat célja, hogy olyan eszközöket fejlesszen, melyeket az emberi agyba lehet ültetni, és amelyek ezáltal elősegítik az emberi agy és a gépek közvetlen kapcsolódásának lehetőségét. A cég alapítója a The Wall Street Journal szerint nem más, mint Elon Musk.

Ez olyannyira nem meglepő, hogy egy ideje egyenesen várjuk, mikor fut be a hír. A technológiai világban igencsak előremutató üzletember ugyanis néhány hete kifejtette, hogy szerinte a jelenlegi emberi adatátviteli módszerek – például írás, gépelés, beszéd – nagyságrendekkel lassabbak a gépeknél vagy például a gondolatainknál. Musk úgy fogalmazott: valamilyen nagy sávszélességet biztosító adatátviteli interfészre lesz szükségünk, az segíthet létrehozni a szimbiózist az emberi és a gépi intelligencia között – különben az emberek a világ felesleges, haszontalan tényezőivé válnak majd a gépek számára, mihelyst elterjed a mesterséges intelligencia.

A The Verge felidézi: hasonló agy-számítógép interfészek manapság csak a science-fiction regényekben és filmekben léteznek. Néhány tízezer embernek ugyan van jóval egyszerűbb stimuláló eszköz az agyában, de ezeket az implantátumokat veszélyességük miatt most csak azok kapják meg, akiken semmilyen más orvosi módszer nem segíthet.

Elon Musk ugyanakkor úgy látja, ideje lenne elnyomni a félelmünket, az ilyen “kiegészítőkre” egyszerűen szüksége lesz az emberiségnek, ha túl akarunk élni. A vizionárius szerint a technológiai átalakulás gyorsabban történik majd, mint arra sokan számítanak. És ha akkor nem leszünk készen, a robotok úgy törölhetik el az emberiséget, mint valami ócska spamet.

Forrás: hvg.hu

Ossza meg ismerőseivel!
Scroll Up