felfedes.hu

UFO-k, Földönkívüliek, Űrkutatás, Tudomány, Alternatív médiaoldal

Kezdőlap » Észak-Korea éles hadgyakorlatot tartott, Trump berendelte az összes szenátort

Észak-Korea éles hadgyakorlatot tartott, Trump berendelte az összes szenátort

Nagyszabású éles tüzérségi hadgyakorlatot hajtottak végre kedden Észak-Koreában a hadsereg megalapításának 85-ik évfordulója alkalmából – értesült a Yonhap dél-koreai hírügynökség szöuli kormányforrásokból.

A hadgyakorlatot a keleti partvidéken fekvő Vonszan város közelében tartották meg nagy hatótávolságú tüzérségi ütegekkel, feltehetően Kim Dzsong Un észak-koreai vezető jelenlétében.

Az MTI szerint más részletek nem ismertek, és egyelőre a dél-koreai védelmiminisztérium sem erősítette meg a Yonhap hírét.

Mindeközben hétfőn az Egyesült Államok elnöke, Donald Trump összehívta mind a száz szenátort és a teljes amerikai szenátus számára eligazítást fognak tartani a Reuters közleménye szerint, Észak-Koreával kapcsolatban.

Az amerikai csúcson ott lesz a külügyminiszter, Rex Tillerson; a védelmi miniszter, Jim Mattis; a hírszerzés legfelsőbb vezetője, Dan Coats és az amerikai fegyveres erők vezérkari főnöke, Joseph Dunford is.

Egy ilyen esemény nagy ritkaságnak számít az USA politikájában, a Reuters viszont azt írja, már zajlanak egy hasonló találkozó előkészületei a képviselőház tagjainak számára is.

Az Index a BBC-re hivatkozva arról ír, hogy Kína egyre feszültebben követi nyomon az Egyesült Államok és Észak-Korea elmérgesedő viszonyát.

Joseph Yun, az Egyesült Államok észak-koreai politikájáért felelős különleges képviselője, Kim Hong Kjun, Dél-Korea különleges küldötte a Koreai-félsziget békéjét és biztonságát érintő ügyekben, valamint Kanaszugi Kendzsi, a japán külügyminisztérium ázsiai és óceánügyi hivatalának főtitkára (b-j) kezet fog, mielőtt megkezdik tárgyalásukat az Észak-Korea külpolitikáját érintő tárgyalás előtt a tokiói Iikura Vendágházban 2017. április 25-én.

Mához két nappal korábban, vasárnap kezdett közös hadgyakorlatot két japán rombló az észak-koreai partok felé tartó Carl Vinson amerikai repülőgép-hordozó vezette hadihajórajjal, melyről Trump a Japán államfővel korábban egyeztetett, ma pedig alacsonyabb szinten folynak tovább a tárgyalások. Phenjan azt üzente a Rodong Szinmun pártlap hasábjain: készen áll, hogy “egyetlen csapással” elsüllyessze az amerikai repülőgép-hordozót. Eközben feltételezések szerint Észak-Korea hatodik nukleáris kísérleti robbantásra és újabb rakétakísérletekre készül.

Észak-Korea április 16-án, az országot alapító néhai Kim Ir Szen születésnapja után egy nappal sikertelen ballisztikusrakéta-kísérletet hajtott végre. A nemzetközi bírálatok és szankciók ellenére rohamléptekkel fejleszti nukleáris ésrakétaprogramját, csak tavaly két kísérleti atomrobbantást hajtott végre és mintegy húsz ballisztikus rakétát lőtt ki.

Forrás: blikk.hu

Ossza meg ismerőseivel!
Scroll Up