felfedes.hu

UFO-k, Földönkívüliek, Űrkutatás, Tudomány, Alternatív médiaoldal

Kezdőlap » A rejtélyes Kummakivi-kő

A rejtélyes Kummakivi-kő

Egy igen különleges, és rejtélyes sziklaképződményre bukkanhatunk a finn erdők mélyén. Kummakivi jelentése “furcsa kő”.

Ez Finnország egyik népszerű turisztikai látnivalója. Ez a geológiai különlegesség Dél-Savonia egyik sűrű erdejében található. Egy óriási kő – amelynek súlya több tucat tonna is lehet – egyensúlyoz egy másik kő tetején.

Bár látszólag ingatag alkotmány, a valóságban nagyon biztosan ül a másik szikla hátán. Biztosan kell ülnie, ha már emberemlékezet óta ott van.

Ismeretlen, rejtélyes módon került oda, amelynek eredetét nem ismerjük, és hogy a tudósok értetlenül állnak a jelenség előtt. Legalábbis rendszeresen úgy publikálnak róla. De a dolog nem olyan nagy rejtély.

A valóság ennél jóval egyszerűbb. Valóban évezredek óta ott áll, méghozzá az utolsó jégkorszak óta. Finnországot a jégkorszaki gleccserek formálták, a közel 180 000 tó is ennek az eredménye.

Egy gleccser hozta magával, majd itt tette le, ahogy hasonló kövek ezreit-millióit a világ minden táján. A különlegességét, csak a véletlen szerencse adja, hogy miután elolvadt alóla a jég, pont egy másik szikla tetején pihent meg ilyen furcsa módon.

Forrás: toochee.reblog.hu

Ossza meg ismerőseivel!
Scroll Up