felfedes.hu

UFO-k, Földönkívüliek, Űrkutatás, Tudomány, Alternatív médiaoldal

Kezdőlap » La Sagrada Familia – A jövő temploma

La Sagrada Familia – A jövő temploma

A Barcelonában található elképesztően futurisztikus látványt nyújtó Szent Család-templom (La Sagrada Familia), Antoni Gaudi mesterműve, amely napjainkra még mindig nem készült el. A misztikus látványt nyújtó hatalmas építményt, akár egy teljesen más civilizáció alkotásának is el lehetne könyvelni, Gaudi lenyűgöző tervezésének köszönhetően.

A méltán híres építészt, Antoni Gaudit, 1883-ban bízták meg az épület megépítésének feladatával, mely egész életének főműve lett. A templom körül a mai napig hatalmas építő-daruk láthatóak, hiszen a munkálatok az első darab kő lerakása óta folyamatosan zajlanak.

 „Az anyag tisztán, a maga asztrális görbületeiben tárulkozik majd ki, s ekkor majd a világ végre megsejtheti a paradicsom alakzatait.”  –Antoni Gaudi- (1852-1926)

Egyesek szerint az épületbe lépve, szinte sci-fi filmekbe illő, gigantikus űrhajó belsejének látványa fogadja a nézelődőket. A technikailag is elképesztő építészeti megoldások okkal ejtik ámulatba az idelátogatókat.

A templom, Születés Kapuja névre keresztelt oldalán lévő homlokzatát 2005-ben a UNESCO világörökség részévé választották.

A Sagrada Familia évtizedek óta rengeteg turistát vonz magához, nem kérdés, a templom Barcelona egyik leglátogatottabb látnivalója. Az érdeklődőket, a még zajló munkálatok, valamint a biztonsági előírások miatt, kizárólag előre vásárolt jeggyel, és szó szerint percre pontosan engedik be az épületbe.

Egy 2014-es dokumentumfilm is készült a Spanyol építészeti csodáról, melyet sajnos magyar fordításban nem érhetnek el az érdeklődők, ennek előzetese az alábbi videó:

A több mint 130 éve épülő templom ha végre elkészül, a világ legnagyobb bazilikája lesz.

 

felfedes.hu

Ossza meg ismerőseivel!
Scroll Up