felfedes.hu

UFO-k, Földönkívüliek, Űrkutatás, Tudomány, Alternatív médiaoldal

Kezdőlap » A kirúgott FBI-igazgató üzenete mindenkinek, akinek laptopja van

A kirúgott FBI-igazgató üzenete mindenkinek, akinek laptopja van

Donald Trump amerikai elnök menesztette James Comey-t. Felidézzük az FBI-igazgató azon nyilatkozatát, melyet a mindennapi kütyühasználattal kapcsolatban tett, és érdemes mindenkinek megfogadnia.

gyelőre igencsak tisztázatlanok a körülmények, melyek között Donald Trump azonnali hatállyal felmentette James Comey FBI-igazgatót. Az ügynek jó eséllyel vannak technológiai vonatkozásai is: a Comey-vezette FBI Hillary Clinton levelezési rendszerének feltörését is vizsgálta, ahogy azt is, hogy az orosz online propaganda mennyiben segítette hozzá Trumpot az elnöki székhez.

A Comey-korszak lezárásaként az FBI volt igazgatójának azt a mondanivalóját idéznénk, melyet még tavaly ősszel tett, amikor egy konferencián felmerült a kiberbiztonság témája, illetve az, hogy mennyire normális dolog az, hogy sok ember leragasztja a kamerát a laptopján.

“Van néhány ésszerű dolog, amit meg kell tenni, és ez az egyik közülük. Ha belép bármelyik kormányzati hivatalba, és megnézi, hogy ott vannak azok a kis kamerák a képernyők tetején – mindegyiknek van egy kis fedele, amivel lefedik őket. Tegye meg, mert így nem láthatják azok az emberek, akiknek nem ad erre felhatalmazást. (…) Igen, igen [én is leragasztom]. Sok dolog miatt furcsán néznek rám, emiatt nem is kicsit. Remélem, hogy az emberek le szokták zárni az autójukat. Este zárják be a ház ajtaját. Ha van riasztójuk, kapcsolják be, én is használom az enyémet. Nincs abban semmi őrültség, hogy az FBI igazgatója is törődik a személyes biztonságával.”

Forrás: hvg.hu

Ossza meg ismerőseivel!
Scroll Up