felfedes.hu

UFO-k, Földönkívüliek, Űrkutatás, Tudomány, Alternatív médiaoldal

Kezdőlap » Ez a 70 éves fotó oldhatja meg a roswell-i UFO-rejtélyt

Ez a 70 éves fotó oldhatja meg a roswell-i UFO-rejtélyt

Egyes kutatók szerint az 1947-es roswell-i UFO-incidens rejtélye megfejthető néhány olyan korabeli fényképfelvétel alaposabb tanulmányozásával, amelyek felett a korábbi kutatók átsiklottak.

A korabeli fényképen egy feljegyzés látható Roger Ramey tábornok kezében, miközben a Fort Worth katonai légibázis irodájában a roswelli helyszínről származó, különös, alufóliaszerű anyagot vizsgálgatja. A fotóból több másik képkocka lett közismert, de azon a papírlapot lefordítva tartja. Ennek a képnek a nagyfelbontású változatán viszont erős nagyításban alig, de kivehetőek a gépelt sorok.

Csak néhány órával a képek elkészítése előtt a roswelli katonai légibázis sajtósa küldte el a hírhedt közleményt a médiáknak, miszerint egy lezuhant repülő csészealj maradványait találták meg egy közeli farmon. Másnap azonban a nyilatkozatot visszavonták, és a tisztviselők azt mondták, hogy szó sincs csészealjról, csak egy sérült időjárási ballon zuhant le.

Ennek ellenére napjainkig él a legenda, miszerint az akkor lezuhant repülő csészealjat, a halott idegen lényeket és a túlélőket is begyűjtötték, majd a rejtélyes nevadai 51-es körzetbe szállították vizsgálat céljára. A mai napig is nyernek ki a roncsokból olyan technikai megoldásokat, amelyek modern találmányként építenek be a hétköznapi eszközeinkbe.

A Roswell-incidens máig az egyik levitatottabb és legellentmondásosabb az UFO-elméletek történetében. Az UFO-kutató David Rudiak a modern technikát alkalmazta a szöveg nagyításához, és azt állítja, hogy hamarosan képes lesz elolvasni az elmosódott szavakat. Azonban már az előzetes vizuális összehasonlítás is megdöbbentő dolgokat tett láthatóvá.

Alejandro Rojas, az Open Minds Radio műsorvezetője elmondta: “Egyértelmű, hogy van egy hivatkozás egy korongra, és egy bizonyos mondat is jól kiolvasható, amely azt mondja, hogy: a roncs áldozatait. De a legmegdöbbentőbb, hogy az iratból az is kiderül, hogy valóban voltak túlélők is a roncsok között!”

A kutatók próbálják begyűjteni a további korabeli fényképes dokumentumokat, hogy újra vizsgálják őket, hátha ráakadnak egy tisztább felvételre is a papírdarabról. Szerintük csak idő kérdése, hogy további képkockák kerülnek majd elő a fotósorozatból, és végre kiderülhet az igazság.

Forrás: napiufo.hu

Ossza meg ismerőseivel!
Scroll Up