felfedes.hu

UFO-k, Földönkívüliek, Űrkutatás, Tudomány, Alternatív médiaoldal

Kezdőlap » Megszólalt a NASA is UFO ügyben

Megszólalt a NASA is UFO ügyben

Alaposan felkavarta az összeesküvés-elméletek egyébként sem csöndes állóvízét egy napokban megjelent videó, amely szerint a NASA-nak bizonyítékai vannak a Földön kívüli élet létezéséről. Az ügyben az amerikai űrügynökség is megszólalt.

Mint arról már beszámoltak, az Anonymous Global nevű Youtube-csatornán egy videó jelent meg, amely szerint a NASA bizonyítékokat fog hamarosan bemutatni arról, hogy idegen élet nyomaira bukkantak.

A felvételen a készítők többek között Thomas Zurbuchen, a NASA tudományos adminisztrátorának áprilisi kongresszusi meghallgatására hivatkoznak. Az eseményen arról számolt be a szakember, hogy jelentős, példa nélküli felfedezés előtt áll az emberiség.

A lassan két milliós megtekintésnél járó videóra most maga személyesen Zurbuchen reagált, aki a következőket írta Twitter-bejegyzésében.

“Egyes híresztelésekkel ellentétben nem várható közelgő bejelentés a NASA-tól a Földön kívüli élet felfedezésével kapcsolatban. Egyedül vagyunk a világegyetemben? Egyelőre ugyan nem tudjuk, azonban több olyan küldetésünk is folyamatban van, amik közelebb vihetnek minket ennek az alapvető kérdésnek a megválaszolásához.”

Az elmúlt időszakban viszont valóban történtek előremutató felfedezések.

A Kepler friss bolygókatalógusa például 219 új bolygójelöltet tartalmaz, melyek közül 10 szülőbolygónkhoz hasonló lehet, az év elején pedig egy hét bolygóból álló rendszert találtak a tudósok a Földtől alig 39 fényévre. Szintén alaposan előrelendítheti a kutatásokat a James Webb űrtávcső, amelyet jövő évben terveznek felbocsátani.

A kutatóeszköz képes lesz az idegen világok atmoszférájának kémiai komponenseit elemezni, ez alapján pedig következtetni lehet majd az adott bolygó lakhatóságára.

Forrás: origo.hu

Ossza meg ismerőseivel!
Scroll Up