felfedes.hu

UFO-k, Földönkívüliek, Űrkutatás, Tudomány, Alternatív médiaoldal

Kezdőlap » Megérkezett a Perseidák meteorraj

Megérkezett a Perseidák meteorraj

Megérkezett az emberiség történetének eddigi legnagyobb meteorraj hullása. Egy óra leforgása alatt akár 120 hullócsillagot is láthatsz.

Ha odavagy ezért a csodálatos természeti jelenségért, az augusztus a te hónapod. Habár az év folyamán hétszer találkozhatunk csillaghullással, az igazi főszezon mégis augusztusban érkezik meg, mégpedig a Perseidák nevű meteorraj csúcsidőszakával. A Perseidák első törmelékei július 23-tól kerültek és égtek el a Föld légkörében időnként felvillanó, látványos fényjelenség kíséretében. A csillagászok azt állítják, az idei csillageső az egyik, ha nem a leglátványosabb lesz az emberiség eddigi történelmében. Néhány még akár napközben is látható lesz.

A csillaghullás tetőzésének időszakában, azaz augusztus 10. és 15. között óránként akár 120 alkalommal is láthatjuk felizzani a meteorokat. A meteoreső körülbelül augusztus 20-ig tart, a legjobb pedig, ha éjfél és hajnali 5 óra között nézünk az ég felé, ekkor látszanak ugyanis a legjobban a semmibe tűnő egykori meteorok.

A Perseidák az egyik legismertebb, fényes meteorokat és sűrű hullást produkáló meteorraj. A hullócsillagokat Szent Lőrinc könnyeinek is nevezik. Az első megfigyelések a Perseidákról kínai csillagászoknak köszönhetően Kr.u. 36-ból származnak. Az idei pedig egészen egyedülálló, hasonló gyakoriságú hullással ugyanis legközelebb több mint 96 év múlva találkozhat az, aki felfedezi az örök élet titkát.

Sajnos egy zsúfolt, erősen fényszennyezett város, mint Budapest, nem igazán alkalmas arra, hogy csillaghullást nézz. Éppen ezért azt javasolnánk, menj azonnal szabadságra! Érdemes legalább egy napra (, de inkább sokkal többre), akár családi programként is elmenni a természetbe vagy akár szervezett csillagnéző programok keretein belül megfigyelni a jelenséget.

Forrás: noizz.hu

Ossza meg ismerőseivel!
Scroll Up