felfedes.hu

UFO-k, Földönkívüliek, Űrkutatás, Tudomány, Alternatív médiaoldal

Kezdőlap » Üzenetet küldünk a legtávolabbi űrszondának

Üzenetet küldünk a legtávolabbi űrszondának

A nagyközönség bevonásával küld rövid üzenetet a negyven évvel ezelőtt útnak indított Voyager-1 űrszondának a NASA.

A NASA a Twitteren, az Instagramon, a Facebookon és az egyéb közösségi platformokon várja a legfeljebb hatvan karakterből álló rövid üzeneteket – írja az MTI.

Az űrkutatási hivatal a pasadenai Jet Propulsion Laboratórium munkatársaival, valamint a Voyager-csapat tagjaival közösen fogja kiválogatni azokat javaslatokat, amelyekből aztán a nagyközönség választja ki a győztes üzenetet szeptember 5-én.

A Voyager-1 1977. szeptember 5-én indult útnak, testvére, a Voyager-2 két héttel korábban. Az “ikrek” tudományos célja a Naprendszer külső bolygóinak – a Jupiternek, a Szaturnusznak, az Uránusznak és a Neptunusznak – a megfigyelése volt. Eredeti küldetésüket 1989-ben befejezték, de azóta is száguldanak tovább.

A Voyager-1 az első olyan ember építette szerkezet, amely elhagyta a Naprendszert és átlépett a csillagközi térbe. A Voyager-1 jelenleg csaknem 13 milliárd mérföldre, testvére körülbelül 11 milliárd mérföldre jár a Földtől. Arra a legkevésbé sem valószínű esetre, ha idegen civilizációk találkoznának a földi hírvivővel, a Voyager-ikrek egy-egy arannyal bevont lemezt visznek magukkal. A korong címe A Föld hangjai. A lemezhez lemezjátszót, ahhoz pedig használati utasítást is mellékelt a NASA 1977-ben.

Forrás: origo.hu

Ossza meg ismerőseivel!
Scroll Up