felfedes.hu

UFO-k, Földönkívüliek, Űrkutatás, Tudomány, Alternatív médiaoldal

Kezdőlap » Hátborzongató könyveket találtak a Harvard Egyetem könyvtárában

Hátborzongató könyveket találtak a Harvard Egyetem könyvtárában

Három rendkívül különös könyvet találtak a Harvard hatalma könyvtárában a római irodalom, francia filozófia és a középkori spanyol jog szekciókban. De nem is ez a legfurcsább.

A furcsa rész az, hogy a könyveknek megmagyarázhatatlan kisugárzásuk van, ami egyszerre tűnik ismerősnek és különösnek. Amikor a kutatók rájöttek, hogy mivel kötötték be a könyveket, valószínűleg napokig felkapcsolt villany mellett kellett aludniuk. Közelebbi vizsgálatok után megállapították, hogy a könyveket emberi bőrrel kötötték be… Ez a gyakorlat régen bevett szokás volt a 17. században, amikor könyvkötők elhunyt emberek bőrét használták fel a könyvkötéshez. 

Az emberi bőrből készült kötések akkora port kavartak, hogy az egyetem bevizsgáltatta azok eredetiségét, hátha csak az emberéhez nagyon hasonló állatok bőréből készültek. Mint kiderült, a könyvek valóban eredeti emberi bőr borítással készültek. 

Aki néz horrorfilmeket, az tudhatja, hogy az emberi bőrrel borított könyvek semmi jót sem jelentenek, főleg ha azokban furcsa latin szövegek is olvashatók. Amikor egy-egy filmben a szereplők felolvasnak belőlük, általában gonosz szellemeket és túlvilági démonokat szabadítanak a világra. Te beleolvasnál?

Forrás: vitorlazas.hu

Ossza meg ismerőseivel!
Scroll Up