felfedes.hu

UFO-k, Földönkívüliek, Űrkutatás, Tudomány, Alternatív médiaoldal

Kezdőlap » Misztikus helyek Magyarországon

Misztikus helyek Magyarországon

Azt gondoltátok, hogy Magyarországon nincsenek gyógyító energiával rendelkező vidékek, vagy kísértet járta kastélyok? Most bemutatunk pár helyet, ahol paranormális jelenségeket és gyógyító erőket észleltek.

Dobogókő

A Visegrádi – hegység legmagasabb pontján, 700 méteren található hazánk egyik legnépszerűbb turisztikai célpontja, Dobogókő, amely nem csak a csodálatos panorámáról és meseszép völgyeiről híres, hanem az ősi tanok szerint itt található a bolygónk  szívcsakrája. Az idelátogatók energiával töltődnek fel, és a Rám – hegyen található Ferenczy-sziklán még szívdobbanások is halhatóak. A hely gyógyító erejét még a Dalai Láma is elismerte. A turisták a Dobogókövet könnyen elérhetik akár kerékpárral is, mert több nagyszerű turistaúttal is rendelkezik.

Bükkszentkereszt

Bükkszentkereszt az ország második legmagasabban fekvő települése, ami Miskolctól pár kilométerre található. Ehhez a környékhez egy olyan mítosz kötődik, ami szerint Jézus keresztre feszítése után Mária bánatában útnak indult és egyedül bolyongott a világban. Akkoriban Bükkszentkeresztet még Újhutának hívták. Amikor ide ért, megpihent egy kövön, ami miután felébredt, megpuhult alatta és rajta maradtak az ülés nyomai. Ezt a követ nevezzük Boldogasszony-kövének. A helyiek úgy tartják, hogyha valaki megpihen a kövön, az gyorsabban felgyógyul a betegségekből. 

Máriapócsi Szent Mihály templom

Ezt a Pócson található templomot egy olyan csodaszámba menő esemény tette híressé, aminek az egész világon híre ment. A történet 1686-ban kezdődött, amikor a templomban lévő Szűz Mária kép könnyezni kezdett. A feljegyzések szerint a könnyezés november 4-től december 8-ig tartott. A csoda hírére I. Lipót király átszállíttatta a képet Bécsbe, azonban az soha többé nem könnyezett. A képről készítettek egy másolatot a máriapócsi templomba, ami 1715. augusztus 1-én újra könnyezni kezdett. A jelenség napok múlva is megismétlődött. 1905. december 3-án jegyezték fel az utolsó könnyezést, ami összesen 18 napig tartott. Innen látszik, hogy nemcsak maga a kép különleges, hanem a helynek is nagy jelentősége van. Hisz hiába vitték Bécsbe az eredeti képet, ott nem ismétlődött meg a csoda.

Boszorkánysziget

A Boszorkánysziget Szegeden található a Tisza partján. Valójában nem is egy sziget, hanem egy félsziget, de ez most lényegtelen. Több száz évvel ezelőtt divat volt a boszorkányégetés. Ha valamilyen katasztrófa ütötte fel a fejét a faluban, akár árvíz, akár valami járvány, azért az emberek a boszorkányokat okolták. Boszorkányoknak általában azokat nevezték, akik gyógyfüvekkel gyógyítottak. 1728-ban ezen a szigeten is volt egy boszorkányégetés, aminek 14 ember esett áldozatul. A helyiek úgy tartják, hogy a halottak lelkei a mai napig a szigeten bolyonganak és esténként hátborzongató hangokat hallatnak.

Ó Ebergényi kastély

Ez a barokk stílusú kastély Szombathelytől 13 kilométerre található és bár első ránézésre gyönyörű, mégsem a szépsége miatt látogatják. Az épület 500 éve épült és ez idő alatt számtalan család élt itt. Ami igazából idevonzza az embereket, azok a paranormális jelenségek, amiket néhány éve fedeztek fel. A kastélyban ma már nem lakik senki, hanem inkább múzeumként használják. Évekkel ezelőtt rendeztek itt egy kiállítást, ahol egy nő képeket készített. Amikor visszanézte a fotóit, az egyiken egy árnyszerű arcot fedezett fel. Ez még nem jelentett semmit, viszont azóta már nemcsak árnyékokat látnak az oda járók, hanem sikolyokat és lépteket is hallanak.

Siroki vár

A Mátra keleti részén 296 méter magasan megtalálható Siroki vár is rendelkezik egy paranormális jelenséggel. A feltételezések szerint napnyugta után a vár romjain megjelenik egy női árnyék és leveti magát, majd a mögötte némán felsorakozó hét szellem is követi őt. A jelenség a középkorban kezdődött, amikor a vár egykori tulajdonosa Kompolti Imre meghalt és a lányára Gizellára hagyta a várat. A legenda szerint Gizella sohasem volt szerelmes, ám az egyik éjszaka hét vitéz szállt meg a várban, és a hét vitéz mindegyike beleszeretett a lányba. Gizella azonban csak az egyik vitéz iránt táplált érzelmeket. Egy átmulatott éjszaka után a vitézek eldöntötték, hogy megharcolnak Gizelláért, és aki a legvégén életben marad, azé lesz a lány. A párbaj során azonban meghalt Gizella szerelme is, ezért ő leszúrta az utolsó életben maradt vitézt, majd a vár legmagasabb bástyájáról halálba vetette magát.

Szatmárcsekei csónakos fejfás temető

Szatmárcseke legnagyobb látványossága a népi csónakos fejfás reformátustemető. Lenyűgöző látványt nyújt a megközelítőleg 600 ember nagyságú, a csónakba fekvő embert, illetve stilizált emberi fejet szimbolizáló sötét fejfával teli sírkert. Egyértelmű magyarázat jelenleg még nincs a csónakos fejfák eredetére. Egyesek úgy hiszik, hogy az ősi ugor temetkezési szokás egyik emléke. Mások szerint egy áradás következtében csak csónakkal tudták elvinni a holttesteket a temetőbe viszont errefelé ladikkal jártak és a deszkás, bárkás, és félbárkás temetkezésnek volt hagyománya.

Esztergomi gyógyító kőfejek

A három misztikus kőfej az esztergomi Erzsébet parkban található, melyek a hiedelmek szerint gyógyító hatásúak. Rendszeresen látogatják a helyiek és a turisták is egyaránt, a gyógyulás reményében.  Leginkább a különféle belső szervi és mozgásszervi betegségekben ígér gyógyulást, de csak abban az esetben, ha végig csinálják a túraútvonalat, ami abból áll, hogy az első fej előtt tíz, második előtt öt, a harmadik előtt pedig nyolc percig kell állni a gyógyulás érdekében.

Forrás: gyogyvizek.hu

 

 
 
 
Ossza meg ismerőseivel!
Scroll Up