felfedes.hu

UFO-k, Földönkívüliek, Űrkutatás, Tudomány, Alternatív médiaoldal

Kezdőlap » Dubai marsbéli viszonyokat szimuláló űrvárost épít a sivatagban

Dubai marsbéli viszonyokat szimuláló űrvárost épít a sivatagban

A dubai kormány bejelentése szerint a Bjarke Ingels Csoport marsbéli viszonyokat szimuláló űrvárost épít az Egyesült Arab Emírségek sivatagába.

A mintegy 177 000 m2-es létesítmény a „Mars-tudományos városprojekt” nevet viseli és realisztikusan utánozza majd a vörös bolygó felszínének és körülményeinek jellegzetességeit. 

Hatalmas kupolák sorozatából áll majd, az egyik étellaboratórium lesz, a másik energiát, a harmadik vizet állít majd elő egy másikban mezőgazdasági kísérleteket folytatnak majd és oktatnak és lesz egy űrmúzeum is. A múzeum falait 3D-s nyomtatóval állítják majd elő a sivatag homokjából.

A projektet a Bjarke Ingels mellett a Mohammed bin Rashid Űrközpont és Dubaj városa vezeti. Az emírség tudósai, tervezői és mérnökei dolgoznak majd az űrvárosban, azt remélve, hogy a kísérlet a fejlesztések modelljéül szolgálhat a közeli jövőben. 

Fenntartható energia és vízrendszerre, illetve tápanyagellátási rendszerre keresnek lehetőségeket ellenséges bolygó-környezetben.

Egy kiválasztottakból álló csoport is tagja az expedíciónak, akik egy évig a Mars-szimulációban élnek majd. 

„Az Egyesült Arab Emirátus nemzetközi összefogással arra törekszik, hogy az emberiséget szolgáló technológiákat fejlesszen és az eljövendő generációk számára megalapozzon egy szebb jövőt” – mondta Mohammed bin Rashid sejk. 

„Emellett a tudomány vezető szerepét is szeretnénk megszilárdítani az Egyesült Arab Emírségekben és hozzájárulni a földi élet jobbá tételéhez” – tette hozzá a sejk.

Forrás: kivultagasabb.blog.hu

 

Ossza meg ismerőseivel!
Scroll Up