felfedes.hu

UFO-k, Földönkívüliek, Űrkutatás, Tudomány, Alternatív médiaoldal

Kezdőlap » Alan Stern egykori NASA-tudós szerint idegenek élhetnek az óceánok nulla Celsius-fok alatti részeiben

Alan Stern egykori NASA-tudós szerint idegenek élhetnek az óceánok nulla Celsius-fok alatti részeiben

Alan Stern szerint elképzelhető, hogy idegen lények élnek távoli bolygók óceánjainak nulla fok alatti hőmérsékletű részeiben. Állítását egy bolygók megfigyelésével foglalkozó kutatócsoport konferenciáján fogalmazta meg múlt héten Texasban.

Az eseményen arra keresték a választ, hogy miért nem találtunk eddig UFO-kat, pedig minden számítás szerint létezniük kell. Ennek kapcsán rengeteg találgatással álltak elő a kutatók.

A Southwest Research Institute rendezvényén Stern elmondta, hogy többen úgy vélik, a szerves anyagokkal rendelkező civilizációk többsége óceánok mélyén létezhetnek. Mégpedig azért ott, mert a víz megvédheti őket a felrobbanó csillagoktól, radioaktív sugaraktól és egyéb természeti katasztrófáktól. A vastag jég miatt viszont a földi műszerek nem tudják őket észlelni.

Az élőhelyükből ítélve kinézetükre is tippet adott. Mivel feltételezett életterüket víz veheti körbe, a kinézetük inkább hasonlíthat a halakéra, mint az emberére.

Dr. Fergus Simpson utóbbival nem ért egyet. A Barcelonai Egyetem tudósa szerint a halszerű idegenek nem lehetnek képesek fejlett civilizációkat létrehozni, hiszen nem tudnának különböző szerszámokat használni. Számítása szerint az élhető bolygók felszínét legalább 90%-ban víz fedheti. A Föld felszínét csupán 71%-ban borítja víz, szerinte ez a sajátos evolúció miatt alakulhatott így.

Forrás: thesun.co.uk

Ossza meg ismerőseivel!
Scroll Up