felfedes.hu

UFO-k, Földönkívüliek, Űrkutatás, Tudomány, Alternatív médiaoldal

Kezdőlap » Hirtelen villanással egy különös objektum tűnt fel az egyik űrvideón – 3 ellentmondó magyarázat is előkerült

Hirtelen villanással egy különös objektum tűnt fel az egyik űrvideón – 3 ellentmondó magyarázat is előkerült

A Nemzetközi Űrállomás egyik űrhajósa timelapse videót készített, melyen egyszercsak feltűnik egy objektum. A jelenséget nem csak a felvétel készítője és az UFO-hívők magyarázzák máshogy, a NASA egy harmadik magyarázattal állt elő.

Nem először fordul elő, hogy a NASA-nak magyarázkodnia kell egy olyan videó miatt, amit a Nemzetközi Űrállomáson (ISS) készítettek. Az UFO-hívók rendszeresen gyanúsítják meg az űrügynökséget azzal, hogy tudnak az idegenek létezéséről és próbálják azt titokban tartani, ám az ISS-en készített felvételek lebuktatják őket. 2016 júliusában például egy élő közvetítést szakítottak meg, amikor egy igen furcsa objektum jelent meg a képben.

A napokban ismét magyarázkodásra kényszerült a NASA, miután az olasz űrhajós, Paolo Nespoli egy különleges felvételt készített az űrállomás fedélzetéről még november 5-én. Az alábbi képsoron jól látszik, amint egy objektum épp belép a Föld légkörébe.

Nespoli szerint egy űrszemét lépett be a Föld légkörébe, és az égett el, a helyzetet azonban sem a NASA, sem az UFO-vadász SecureTeam10 nem így látja. Az UFO-hívők szerint a NASA egy újabb idegen űrhajót észlelt. Az űrügynökség szerint nem UFO-ról, csupán egy meteorról van szó, ami a Föld légkörébe belépve azonnal elégett.

DailyMail beszámolója szerint azonban Tyler Glocknert, a SecoreTeam10 nevű YouTube-csatorna készítőjét azonban nem győzte meg ez a magyarázat. Glockner szerint ugyanis bár a fenti videó alapján úgy tűnik, hogy az objektum körülbelül 136 km/h-val mozog. Ugyanakkor a felvétel egy timelapse-videó, vagyis a valóságban sokkal lassabban kellett, hogy megtörténjen az esemény.

A férfi szerint ráadásul 2011-ben már sikerült egy hasonló esetet filmre venni, amit szintén meteorbecsapódásnak nevezett a NASA, ugyanakkor a két eseményről készült felvétel merőben eltér egymástól.

Forrás: hvg.hu

 

Ossza meg ismerőseivel!
Scroll Up