felfedes.hu

UFO-k, Földönkívüliek, Űrkutatás, Tudomány, Alternatív médiaoldal

Kezdőlap » Nyilvános a felvétel, amin egy ismeretlen repülő tárgyat üldöz egy vadászgép

Nyilvános a felvétel, amin egy ismeretlen repülő tárgyat üldöz egy vadászgép

2004. november 14-én egy amerikai vadászpilóta egy azonosítatlan repülő tárgyat vett üldözőbe. Az esetről készült felvételt csak a napokban hozták nyilvánosságra.

„Egyvalamit elmondhatok, nem ebből a világból származott. Nem vagyok őrült és nem is ittam. Tizennyolc éve repülök, és már szinte mindent láttam, ahhoz hasonlót azonban még soha” – nyilatkozta az ABC hírműsorának David Fravor, a különös objektumot üldöző repülőgép pilótája.

A Kalifornia partvidéke felett észlelt objektum valóban minden szempontból különös volt.
A 12 méter hosszú, szárny nélküli tárgy hihetetlen sebességgel mozgott, helyzetét villámgyorsan változtatta.
Fravor szerint pályafutása alatt nem látott ehhez hasonló gyorsulást, pláne egy olyan tárgytól, aminek ráadásul még szárnyai sincsenek.

A pilóta a kérdéses napon éppen egy gyakorlaton vett részt, a rutinküldetés azonban hamarosan furcsa fordulatot vett. A USS Princeton repülőgép-hordozó több olyan objektumot észlelt, amelyek a semmiből tűntek fel 24 kilométer magasan, majd hirtelen alábbereszkedtek. Az eset kivizsgálására a pilótákat küldték, akik hamarosan megközelítették az egyik gyanús objektumot.

“A tárgy olyan volt, mint egy Tic Tac cukorka, nem volt sem szárnya, sem rotorja, ráadásul teljesen szabálytalanul, összevissza mozgott és forgott.” – emlékezett vissza a pilóta, aki szerint amint az objektum fölé értek, az hirtelen magasságot változtatott, majd eltűnt a semmibe.

Az esetet a Pentagon 2007 és 2012 között futott Aviation Threat Identification Programme (AATIP) programja vizsgálta, amelynek az azonosítatlan repülő objektumok beazonosítása volt a célja. A projektre 22 millió dollárt költött az amerikai kormány, és egyesek szerint – igaz titokban – a mai napig folytatják.

Forrás: origo.hu

Ossza meg ismerőseivel!
Scroll Up