felfedes.hu

UFO-k, Földönkívüliek, Űrkutatás, Tudomány, Alternatív médiaoldal

Kezdőlap » A magyar határnál a Stonehenge előtt 1500 évvel itt már álltak a kőkörök

A magyar határnál a Stonehenge előtt 1500 évvel itt már álltak a kőkörök

Az elmúlt napokban a bánáti Versec település magára vonta a nyilvánosság figyelmét. Hatalmas struktúra jelenete a mező közepén koncentrikus körök formájában – kevés embert hagyhat közömbösen ez a látvány. A jelenetet egy drón örökítette meg.

Ugyanakkor szó sincs róla, hogy valaki tudományos-fantasztikus filmet forgatna Herczeg Ferenc szülővárosában, és az is kizárt, hogy valamilyen őrült UFO rajongó készített volna rejtélyes köröket.

A verseci Milleker Bódog Egyesület amatőr régészei utánanéztek a dolognak, és olyan nyomokat találtak, amelyek azt sugalják, hogy ókori ember alkotta meg őket, kb. 4500 évvel Krisztus előtt.

“Figyelembe véve, hogy Közép-Európában a Duna mentén és az Elba folyó mentén több mint 120 rondella-szerű szerkezet van, amelyekről tudni lehet, hogy a neolit korból erednek, arra a következtetésre jutottunk, hogy a verseci szerkezet is ahhoz a korhoz van kötve.” – magyarázza Fodor Tamás, a Milleker Bódog Egyesület tagja.

A rondella meghatározó jellemzője a többé-kevésbé   koncentrikus körökben futó árok,  a    többszörös    árkok    szélessége    nem    egyforma folytonosságukat egy vagy több (leggyakrabban kettő  vagy  négy)  földhíd  vagy  megszakadás,  ún. keleti kapu töri meg – Fodor szerint mindez jellemző a verseci körökre is. Rondella az ókorban csillagászati megfigyelőhelyként szolgált.

“E körökből figyelték meg az ősi civilizációk a Nap járását, majd meghatározták naptáraikat, s így a termés és a mezőgazdasági munkák idejét is.” – zárta szavait Fodor.

Ha a feltevés igaznak bizonyul, akkor ez azt jelentené, hogy az ókori emberek Délvidéken készítették el az első naptárakat, 1500 évvel a híres Stonehenge előtt.

Forrás: delhir.info

Ossza meg ismerőseivel!
Scroll Up