felfedes.hu

UFO-k, Földönkívüliek, Űrkutatás, Tudomány, Alternatív médiaoldal

Kezdőlap » Fontos eseményt véstek az ősi templom egy kövébe

Fontos eseményt véstek az ősi templom egy kövébe

Egészen elképesztő, de a Göbekli Tepe nevű ősi templom Kr. e. 9600-7300 között épült, tehát akár 12 ezer évesek is lehetnek kősziklaromjai, amelyek ma is láthatóak a Törökország délkeleti részén lévő fennsíkon.

A Göbekli Tepe misztikusságát nemcsak régisége adja, hanem a templom hatalmas köveinek vésett ábrái is, amelyek megfejtése kapcsán érdekes felvetés született meg a kutatókban.

A Göbekli Tepe misztikuma

Nézd meg képeken a Göbekli Tepe jelenlegi állapotát, és olvasd el a képek alatt, mire jutottak mindeddig a kutatók az ősi templom történetét illetően a köveken látható vésések kapcsán.

A Göbekli Tepe feltárásával az emberiség történetének eddig ismert legrégebbi templomait tárták fel. Állítólag a most látható rész csak 10%-a az egész ősi létesítménycsoportnak, mely a felszín alatt van.

2003-as geomágneses vizsgálatok szerint legalább 20 kőkör van egymás szomszédságában.

A ’60-as években a Chicagói Egyetem régészei tévesen egy, a bizánci időkben épült katonai telephelyet sejtettek a Göbekli Tepe templomban. 1994-95-ben jött a fordulat, amikor a Német Régészeti Intézet megkezdte az ásatást.

1995-ben gondosan megmunkált kőoszlopokra leltek a régészek. Fantasztikus lehetett a feltárás, hiszen szénizotópos vizsgálataik szerint 12 ezer évvel azelőtt élt emberek keze munkáját látták maguk előtt.

A titokzatos vésések megfejtése izgalmas feladatot adott a kutatóknak. Feltételezésük szerint az úgynevezett Keselyűkő felületén egy üstökös becsapódását örökítették meg.

A Göbekli Tepe mintegy hatezer évvel régebbi a Stonehenge-nél, de hasonló jellegű. A felszín alatt mindmáig a már feltártakhoz hasonló, magas kőoszlopok burkolóznak a több ezer év misztikumába.

Az eddigi feltárások során megállapították, a kőtömbök óriásiak: a legmagasabb öt és fél méter, és hozzávetőlegesen 15 tonna lehet.

Feltételezések szerint a Göbekli Tepe temlomot a Würm-glaciális végénél letelepült vadászközösség hozhatta létre. Régészeti szempontból meghatározó a Göbekli Tepe megépülése kapcsán hozott következtetés, hogy az emberek szakrális, szociális és műveltségi kapcsolatok szerint kezdtek közösségbe szerveződni.

Az éjjeli felvétel igen látványos képet ad a titokzatos 12 ezer éves templomról.

Forrás: femina.hu

 

Ossza meg ismerőseivel!
Scroll Up