felfedes.hu

UFO-k, Földönkívüliek, Űrkutatás, Tudomány, Alternatív médiaoldal

Kezdőlap » Tegnap az űrbe sugározták Stephen Hawking szavait, egy fekete lyuk volt a célpont

Tegnap az űrbe sugározták Stephen Hawking szavait, egy fekete lyuk volt a célpont

Stephen Hawking szavait – egy nem kevésbé különleges zenei aláfestéssel egyetemben – az elméleti fizikus hamvainak elhelyezése után sugározta az űrbe az Európai Űrügynökség.

A “béke és a remény üzeneteként” sugározták az űrbe pénteken Stephen Hawking szavait az elméleti fizikus hamvainak ünnepélyes elhelyezése után. Az “asztrofizika popsztárjaként” is emlegetett tudós gondolataihoz Evangelosz Odüsszeasz Papathanassziu, azaz Vangelis, a legismertebb görög zeneszerző, többek között a Tűzszekerek és a Szárnyas fejvadász című filmek zenéjének komponistája készített zenét. – jelentette a BBC.

A szerzeményt a Földhöz legközelebbi fekete lyuk irányába sugározta az Európai Űrügynökségnek (ESA) a spanyolországi Cebrerosban lévő állomásáról azt követően, hogy a fizikus hamvait örök nyugalomra helyezték a londoni Westminsteri apátságban tartott hálaadó istentiszteletet keretében. A szertartáson beszédet mondott mások mellett Benedict Cumberbatch angol színész, aki Hawkingot alakította a BBC egy televíziós drámájában, valamint Tim Peake brit űrhajós is.

A világhírű fizikus lánya, Lucy szerint az 1A 0620-00 jelű fekete lyuk irányába sugárzott szavak a béke és a remény üzeneteként szolgálnak az “egyetértésről és annak fontosságáról, hogy harmóniában kell együtt élnünk ezen a bolygón”. Vangelis szerzeményét a pénteki szertartás résztvevői CD-n vihették haza magukkal. Az istentiszteleten a család és a barátok mellett a nagyközönség ezer szerencsés tagja is részt vettek, akiket sorsolással választottak ki. A szertartásra még a jövőből érkező időutazókat is vártak.

Hawking március 14-én halt meg cambridge-i otthonában 76 éves korában, gyógyíthatatlan betegségével vívott, rendkívül hosszú küzdelmét követően. Hogy milyen technológia (gép és program) segítette a mozgásképtelen Stephen Hawkingot az aktív élethez, arról itt olvashat.

A professzor hamvait Isaac Newton sírja mellett helyezték nyugalomra. Newtont 1727-ben temették el a Westminsteri apátságban, ott nyugszik a közelében 1882 óta Charles Darwin is.

Forrás: hvg.hu

Ossza meg ismerőseivel!
Scroll Up