felfedes.hu

UFO-k, Földönkívüliek, Űrkutatás, Tudomány, Alternatív médiaoldal

Kezdőlap » Szibéria egyes részein több órára eltűnt a Nap az égről

Szibéria egyes részein több órára eltűnt a Nap az égről

Szibéria egyes részein több órára eltűnt a Nap, a vidékre majdnem teljes sötétség borult. Nem egy váratlan napfogyatkozás, nem is valamilyen paranormális jelenség volt a bűnös, sokkal racionálisabb magyarázat van a szokatlan jelenségre.

Az eset Jakutföldön, bolygónk egyik leghidegebb térségében történt még július 20-án. Mivel a régió közel van a sarkkörhöz, a nappalok hossza igen változó: télen mindössze két órát süt csak a nap, ezzel szemben július közepén 20 órán át tart a nappali időszak.

A kérdéses napon déltájt “szívódott fel” a Földet megvilágító csillagunk.

“A Nap délelőtt 11 óra fele nyugodott le, és délután 2 óráig vissza sem tért.” – nyilatkozta az egyik helybéli a The Siberian Times magazinnak.

“A Nap délelőtt 11 óra fele nyugodott le, és délután 2 óráig vissza sem tért.”

“Villany nélkül egyáltalán nem láttunk, ha ki akartunk menni, fáklyát kellett vinni magunkkal, de senki nem akart kimerészkedni, mert valami nehéz volt a levegőben, ami szabályszerűen nyomta a mellkasunkat.”

Amikor a Nap ismét megjelent az égen, mindent sűrű por borított. Ez volt tulajdonképpen az, ami az elsötétedést okozta: Szibériában hatalmas erdőtüzek tomboltak, amelyeknek a füstje egészen Kanadáig is elért, a közeli vidéket pedig szabályszerűen ellepte az erdőtűzből származó por.

Három órán keresztül tartott a sötétség

Természetesen, ahogyan ilyenkor lenni szokott, a hivatalos – és egyúttal logikus – magyarázatot ismét sokan megkérdőjelezték, egyesek szerint földönkívüli gépek, mások szerint azonban az USA műholdjai takarták el a napfényt. A jelenségről mindenesetre egészen látványos fotókat készítettek a helyiek.

Forrás: iflscience.com – origo.hu

 

Ossza meg ismerőseivel!
Scroll Up