felfedes.hu

UFO-k, Földönkívüliek, Űrkutatás, Tudomány, Alternatív médiaoldal

Kezdőlap » Drónnal találtak az esőerdő mélyén egy ismeretlen őslakos törzsre

Drónnal találtak az esőerdő mélyén egy ismeretlen őslakos törzsre

A brazil esőerdő mélyén élő törzs nemcsak a tudósok előtt ismeretlen, hanem feltehetően soha nem lépett kapcsolatba a külvilággal.

Most hoztak nyilvánosságra olyan fotókat és drónnal készített felvételeket, amiket még 2017-ben készítették egy expedíció során Brazília északnyugati csücskében, a perui határ közelében fekvő Vale do Javari rezervátumban, írja a Daily Mail.

A felvételeken egy 16 fős őslakos törzs látható, ami az őslakosokért felelős brazil hivatal, a Funai szerint még soha nem lépett kapcsolatba a külvilággal. A törzs neve vagy etnikuma ismeretlen.

Néhány drónfelvételen a törzs egyik tagja íjjal és nyíllal felszerelkezve sétál, látható egy ősi hosszú ház, úgynevezett maloca, és feltehetően egy maniókaültetvény. A törzs más tagjai is láthatóak, amint a dzsungelben sétálnak, a tisztáshoz közel.

A Funai szakértői több, mint 300 kilométer mélyen hatoltak be a rezervátumba, miután arról értesültek, hogy illegális favágók egy csoportja őslakos törzseket fenyegetett. A háromhetes expedíció során 180 kilométert haladtak a folyók mentén, majd további 120 kilométert gyalogoltak az esőerdőben.

A szakértők elhagyott tárgyakat is találtak, amik igazolták, hogy olyan törzsek élnek a környéken, amiket korábban nem ismertek. A leletek között volt egy kőbalta, amit növényi rostokkal erősítettek össze, továbbá egy kéregből készített kürt és fatörzsekből kivájt kenuk is.

Ebben a régióban eddig hat törzset ismertek, de mindegyikkel megtörtént már a kapcsolatfelvétel. A Funai viszont azt gyanítja, hogy legalább 16 másik törzs él még erre, amikkel még soha nem találkoztak.

Bruno Pereira, a Funai koordinátora szerint ez az első alkalom, hogy az őslakosokat drónokkal filmezték le – amiben az a fontos, hogy a törzs tagjai nem is vették észre, hogy öt drón száll felettük.

“A drónok használata sokkal biztonságosabb volt az őslakosok és a Funai csapata szempontjából is. A felvételek megosztásával igazolni akarjuk a törzs létezését, és felhívni a figyelmet arra, hogy védenünk kell őket.”

A csapat arra is talált bizonyítékot, hogy a környéken orvvadászok járnak, akik feltehetően egzotikus amazóniai fajokat fognak be – a csapdákban talált állatokat a csapat elengedte.

Pereira azt mondta, hogy egyelőre semmiképpen nem próbálják meg felvenni a kapcsolatot az ilyen törzsekkel.

“Tiszteletben tartjuk az elszigeteltségüket. Ez így marad addig, amíg ők másképp nem döntenek, vagy amíg olyan extrém helyzet nem adódik, amikor az államnak muszáj kapcsolatba lépnie velük.”

Forrás: hvg.hu

Ossza meg ismerőseivel!
Scroll Up